Teodosie a chemat televiziunile in biserica: „Este extremism sa spui ‘vaccinati-va toti’. Eu trebuia sa iau virusul de 100 de ori, m-am apropiat de toti oamenii”

news

Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, a chemat marti televizunile in biserica pentru a le acorda declaratii in legatura cu vaccinarea. El a sustinut ca este o dovada de „extremism” sa soliciti ca toata lumea sa se vaccineze.

“Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competenta medicilor. Cum sa spun eu ca sunt competent in privinta vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur, nici vaccinati-va toti, nici nu va vaccinati. Orice pacient ia de la medicul sau o recomandare pentru un vaccin, pentru o boala ca sa se controloeze, la o trimite, la un specialist. (…) Fiecare e liber sa o faca, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialisti”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

„Este o mare diferenta intre ceea ce propavaduim noi si ceea ce suntem pusi sa facem acum. Daca este o boala, ne implicam. Rugaciunea vindeca mai bine decat vaccinul. Eu m-am apropiat de toti oamenii, trebuia sa iau virusul de 100 de ori.

Impartasania combate orice virus. De aceea nu acceptam impartasanie cu mai multe lingurite, e blasfemie sa faci asa ceva. Iata, cum spune Sfantul Pavel: bine este si asa, si invers! (…) Vaccinul ajuta, daca atatia medici se vaccineaza, urmeaza si profesorii si preotii, dar nu este obligatoriu. Ce putem sa recomandam? Mai mult decat sfatul medicilor si constiinta personala. Preotii nu se vor erija in specialisti sau prooroci. Stiu ce spun medicii, intre ei se contrazic. Nu avem un adevar general, pentru ca si medicii se contrazic intre ei”, a spus Teodosie.

El a afirmat ca nu se vaccineaza deocamdata intrucat are o alergie.

„Eu deocamdata nu ma vaccinez pentru ca am alergie, trebuie sa testeze medicii. Deocamdata nu am nevoie. Am transmis si preotilor asta, dar nu le-am zis sa nu se vaccineze. Sa ia recomandare de la medicii lor. Eu nu sunt medic”, a mai spus Teodosie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: