Teodosie, mesaj otravitor privind vaccinul: „Nu stim cu ce se vaccineaza cei care se vaccineaza in public. Poate fi cu altceva”

news

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca atata timp cat exista multe necunoscute in privinta vaccinului anti-COVID 19, iar specialistii se contrazic intre ei, ar fi o indrazneala prea mare din parte sa ca pastor sa promoveze acest vaccin „ca realitate obiectiva a momentului” si sa indemne oamenii sa se vaccineze.

„Pentru orice boala, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie sa fie, dar vaccinul trebuie sa fie sigur. De data aceasta sunt atat de multe necunoscute, vaccinul inca nu are o determinare a efectelor secundare si sunt deja atatea situatii in lume in care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutati. Zvonistica circula foarte mult, oamenii nu au informatii complete si nu stiu sa discearna ce este adevarat de ce nu este adevarat.

Eu, ca orice pastor care predica adevarul neindoielnic despre Hristos si despre mantuire, despre iertare, iar adevarul acesta este absolut, nu putem fi niste impresari ai autoritatilor care vor sa indemnam la vaccinare cu ochii inchisi, pentru ca ceea ce spunem noi trebuie sa fie valabil 100%. De aceea manifestam o prudenta, o rezerva, intrucat vaccinul nu si-a produs efectul”, a spus IPS Teodosie.

Citeste si: Mitropolitul Hierotheos al Greciei s-a vaccinat. Tacere de moarte a BOR, niciun inalt ierarh roman nu a anuntat ca se va vaccina

Arhiepiscopul Tomisului sustine ca este pentru stiinta si pentru vaccinare, dar aceasta trebuie sa fie probata, iar atata timp cat specialistii din domeniu se contrazic, ar fi o indrazneala prea mare din partea sa sa se situeze deasupra acestora si sa indemne fara rezerve la vaccinare.

„Am vazut cate pareri sunt din partea medicilor si specialistilor, astfel incat e nevoie sa cunoastem realitatea. Unii se vaccineaza demonstrativ in public. Nu stim cu ce se vaccineaza. Nu stam langa ei sa vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atatia oameni care banuiesc ca aceasta vaccinare demonstrativa poate fi cu altceva.

Vaccinul este necesar daca este foarte favorabil in combaterea bolii si nu are efecte secundare. Cata vreme nu cunoastem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informati, nu exista o logica, o intelegere comuna a specialistilor, specialistii se contrazic intre ei si atunci noi sa fim deasupra specialistilor, ar fi o indrazneala prea mare a noastra. De aceea noi ne rezervam in a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectiva a momentului. Cand vor fi date certe, atunci nu trebuie sa ne mai intrebe pe noi”, a mai afirmat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului si-a exprimat speranta ca anul 2021 va fi un an al intaririi credintei.

„De aceea noi nadajduim ca anul in care trecem maine seara sa fie un an al intaririi credintei si al biruintei mai puternice a lui Dumnezeu asupra celui rau. Noi sa-l chemam pe Dumnezeu in ajutor si El nu ne va refuza niciodata. Dumnezeu ramane acelasi, nu se schimba niciodata, este neschimbabil, iar cand Il avem in viata noastra, suntem cei mai puternici. Sa incepem anul 2021 cu multa nadejde, cu dorinta de a invinge pe diavol in toate manifestarile lui in care vrea sa ne aduca samanta discordiei si a dusmaniei, sa invingem bolile, sa invingem neputintele noastre, sa ramanem in picioare, cu credinta vie, marturisitoare”, a transmis IPS Teodosie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: