Categories: analize

Timmermans refuza sa il mai primeasca pe Tudorel. O cunoscuta jurnalista dezvaluie motivul pentru care ministrul isi manjeste cariera cu legile in favoarea penalilor

Ioana Ene Dogioiu, unul dintre cei mai informati jurnalisti privind miscarile din culisele justitiei, afirma caFrans Timmermans, vicepresedinte al Comisiei Europene pe probleme de justitie, refuza sa se mai intalneasca cu Tudorel Toader. Dogioiu are si o explicatie pentru atitudinea pro-penali a lui Tudorel Toader, un om foarte respectat in domeniul sau pana mai ieri.

„Imi este imposibil sa inteleg ce il poate motiva pe un om sa isi asume degradarea profesionala pe care si-o asuma, in mod evident in opinia mea, dl Tudorel Toader. Domnia sa nu a aparut de nicaieri in postul de ministru, nu este un politruc de tip Florin Iordache sau, precum Serban Nicolae, avocatul dedicat al unor infractori celebri.

Dl Toader a fost un profesor foarte respectat, rector al unei mari universitati. A fost 10 ani judecator al CCR. Este membru al Comisiei de la Venetia. Adica un om pentru care respectul studentilor si al fostilor studenti, respectul lumii academice internationale ar fi trebuit sa fie nepretuit. Ei bine, acest om a ajuns sa se asocieze cu Florin Iordache”, scrie jurnalistia pe ziare.com.

Singura explicatie, in opinia Ioanei Ene Dogioiu, pentru aceasta atittudine a lui Tudorel Toader este ca ministrul ar fi santajat.

„(…) Acest om a ajuns sa starneasca stupoarea studentilor sai si a ajuns nefrecventabil in lumea internationala. E deja informatie aproape oficiala ca vicepresedintele Frans Timmermans n-a mai vrut sa-l primeasca pe dl Toader.

Sa fie dragostea de functie? E cel mai probabil, dar sa fie dl Toader atat de naiv incat sa nu-si dea seama ca orice functie are o durata mai lunga sau mai scurta, dar in orice caz limitata, in timp ce un renume, daca nu il distrugi singur, e peren?

Sau e dl Toader santajat? Din punctul meu de vedere este singura explicatie rationala, dar ma intreb ce ar putea avea de ascuns sau de aparat dl Toader atat de grav incat sa fie mai important decat renumele construit intr-o viata”, a mai aratat jurnalista.

Tudorel Toader a anuntat, in urma cu cateva saptamani, ca isi va prezenta pachetul de legi pe justitie si la Bruxelles, unde ar fi urmat sa se intalneasca cu Timmermans. Intalnirea nu a mai avut loc, iar legile lui Tudorel au ajuns acum pe masa parlamentarilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

Benjamin Netanyahu, dupa refuzul SUA de a mai trimite arme Israelului: „Vom lupta si cu unghiile, daca va fi nevoie!”

Fortele de Aparare ale Israelului au afirmat joi ca armata dispune de suficiente munitii pentru…

4 minute ago

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

11 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

11 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

7 ore ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

11 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

11 ore ago