Timmermans vrea „sa-i civilizeze pe barbarii din Est”. Seful UDMR face front comun borfasii PSD si in privinta dezbaterii de la Strasbourg

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca este de acord cu unele critici din comisia LIBE, dar sunt unele aspecte insuficient discutate, mentionand ca are impresia ca, prin atitudinea lor, reprezentantii comisiei vor sa ii civilizeze pe „barbarii din Est”.

Kelemen Hunor a declarat, marti, ca aplicarea unor sanctiuni denota o lipsa de viziune din partea comisiei LIBE si „o aroganta, o suficienta mult prea mare”.

„Unele critici formulate in comisia LIBE sunt in regula, in ceea ce ma priveste subscriu cand este vorba despre protestele din august si violenta exagerata. Am condamnat si atunci si condamn oricand orice forma de violenta, verbala sau fizica. Intr-o societate, orice forma de violenta naste alta violenta si vom intra intr-un cerc vicios si intr-o dezbinare totala, ceea ce nu este in regula. Eu resping orice forma de violenta si aici Timmermans are dreptate.

In ceea ce priveste celelalte aspecte, nu sunt foarte convins ca au existat discutii suficiente, ca au existat argumente suficiente de ambele parti, din partea Romaniei si din partea comisiei LIBE, fiindca am avut impresia ca exista deja o preconceptie, nu numai fata de Romania, ci fata de toate statele membre ale UE din aceasta regiune. Si ei au impresia ca trebuie sa-i civilizeze pe barbarii din Est. Orice modalitate de sanctionare denota o lipsa de viziune din partea comisiei LIBE si o aroganta, o suficienta mult prea mare”, a spus Kelemen pentru Mediafax.

Acesta recunoaste ca nu toate aspectele din Romania sunt in regula, iar UDMR a criticat problema neaplicarii legilor, de la retrocedari pana la invatamant, si multe alte aspecte, dar a precizat ca nu sanctionarea este metoda cea mai buna de a mari solidaritatea europeana.

„In acest moment, cand UE are niste provocari uriase, cand lipsa de incredere creste, nu cred ca astfel de atitudini ajuta, ci, mai degraba, dauneaza si slabesc solidaritatea dintre Est si Vest, intre tarile din UE. De aceea eu cred ca pana cand se poate purta un dialog, pana cand se poate veni cu argumente, nu trebuie sa aplici sanctiuni. In rest, sigur, exista aceasta procedura europeana, dar nu sunt convins ca de fiecare data trebuie sa faci acest pas cu mare brutalitate si cu mare precizie, mai ales in aceasta perioada, inainte de alegerile din PE”, a conchis liderul UDMR.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: