In timp ce PSD ne izoleaza de lume, Bulgaria e anuntata ca la anul intra in Schengen

politica

In timp ce guvernantii de la Bucuresti cer Uniunii Europene sa nu mai primeasca romanii sa lucreze in spatiul european si continua sa ia masuri ce ne izoleaza tot mai mult de lumea civilizata, Bulgaria a fost anuntata ca anul viitor va intra in Spatiul Schengen.

Declaratia a fost facuta de Manfred Weber, candidatul PPE la sefia Comisiei Europene, intr-o intalnire cu vicepresedintele partidului bulgar de guvernamant GERB, Tvetan Tvetanov, anunta presa de la Sofia.

Astfel, acesta a dat asigurari ca tara vecina, care pana acum era mereu privita drept colegul repetent de banca al Romaniei, va intra in Schengen in prima parte a anului 2019.

De la Bucuresti, liderii PSD-ALDE tuna si fulgera acuzatii catre Bruxelles, sustinand ca singurul motiv pentru care Romania nu e in Schengen este politic. In acelasi timp, insa Bucurestiul a ignorat toate recomandarile si avertismentele Comisiei Europene, de la justitie la economie, iar Parlamentul European a adoptat o rezolutie ce trage semnale de alarma in ce priveste respectarea statului de drept in tara noastra.

Totusi, prezent la Bucuresti pentru a stabili cu autoritatile romane pregatirile pentru preluarea presedintiei Consiliului European, presedintele PE, Antonio Tajani, a spus ca si pentru Romania este timpul sa intre in Schengen. Marea diferenta, insa, este ca la noi a fost o simpla declaratie de curtoazie, fara termen, fara substanta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: