Tiriac, noua eminenta cenusie a Regimului Dragnea. Tismaneanu povesteste: „Ne-a fost clar cu cine aveam de-a face”

news

Darius Valcov a confirmat, vineri seara, ca a discutat cu Ion Tiriac o parte dintre masurile luate prin recenta Ordonanta de Urgenta care introduce mai multe modificari fiscale. Politologul Vladimir Tismeaneanu relateaza o intamplare relevanta despre caracterul lui Ion Tiriac.

„Se pare ca escrocul Valcov, acest Scaraotchi al guvernului Aragaz, s-a consultat cu Ion Tiriac pe teme legate de delirantele ordonante. Care Tiriac va beneficia de indemnizatii din buget pentru o afacere cu gradinite de copii. L-am intalanit doar o data pe Tiriac. Eram in avion, zburam de la Viena spre Bucuresti. Era in februarie 1990, prima mea revenire in tara de la plecarea din septembrie 1981. In acelasi avion, venind din Italia, cativa membri ai Grupului pentru Dialog Social. Intre acestia, Gabriel Liiceanu. Cu a sa dezarmanta sinceritate tragica, Gabriel il intreaba pe tenismanul in curs de metamorfozare in businessman: „Ce facem, domnule Tiriac? Astia rapesc revolutia, vor intemeia o dictatura!” „Care astia?” mimeaza Tiriac nedumerirea. Ne-a fost clar, incepand de atunci, lui Gabriel si mie, cu cine aveam de-a face… Din glorioasa arhiva a pupincurismului: Ion Tiriac si Ion Gheorghe Maurer”, a scris Tismaneanu pe Facebook.

Darius Valcov, consilierul pe probleme economice ale premierului, a spus, vineri seara, ca a discutat cu Ion Tiriac o parte dintre masurile luate prin recenta Ordonanta de Urgenta care introduce mai multe modificari fiscale.

Intrebat daca a discutat unele masuri din recenta OUG, cu omul de afaceri Ion Tiriac, Darius Valcov a raspuns, in cadrul unor declaratii la Guvern: „Unele idei le-am discutat”.

Acesta a fost intrebat in momentul in care se discuta despre programul de finatare a gradinitelor cu program sportiv.

De anul viitor, organizatiile, ONG-uri sau fundatii, care vor sa infiinteze gradinite cu program sportiv pot obtine un ajutor de stat de 500.000 de euro, daca gradinita are 5.000 de metri patrati.

In locul impozitului unic pe venit de 10% ar trebui un procent mai mic pentru cei cu venituri mici si un procent mai mare pentru cei cu venituri mari.

Tiriac a anuntat ca doreste sa construiasca mai multe gradinite cu program sportiv.

„Nu este vorba de cineva interesat sa construiasca. Am vorbit despre program. Acum vom vedea cine va fi interesat in momentul in care il vom lansa oficial. Trebuie sa luam necesitatea, nu oportunitatea, pentru ca avem nevoie de aceste gradinite. De fapt, parintii din Romania au nevoie de aceste gradinite si oricine din Romania poate construi aceste gradinite”, a precizat Valcov.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: