news

Toader a cazut si mai jos, acum il slugareste si pe Serban Nicolae. Ce spune despre cele 300 de dosare deschise magistratilor de DNA

Ministrul Tudorel Toader considera ca existenta a 300 de dosare in care sunt achetati magistrati, aspect mentionat de procurorul Marius Iacob in proiectul pentru sefia DNA, ar justifica impotrivirea fata de infiintarea unei sectii speciale de anchetare a magistratilor. Aceasta sectie va lua fiinta ca urmare a modificarilor legislative initiate de Serban Nicolae.

„Nu am ce sa comentez decat ca am aflat si eu ca sunt 300, dar cred ca a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate si intr-o cauza pot fi mai multi faptuitori autori suspecti ce or fi dansii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o sa vedem la ce se refera respectivele cauze. Evident ca si mie mi se par foarte multe, evident ca nu am stiut nici unul dintre noi asa ceva si tot evident cred este si faptul ca asa se poate justifica impotrivirea ca respectiva sectie sa se infiinteze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, citat de Mediafax.

In prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de dosare in care sunt anchetati magistrati, a precizat Marius Iacob, procurorul-sef adjunct al DNA, in proiectul de management pentru sustinerea candidaturii la sefia DNA.

Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) duce la modificarea competentei DNA cu privire la persoanele care detin calitatea de judecator sau procuror, transmite procurorul sef adjunct al DNA, in proiectul de management pentru sustinerea candidaturii la sefia DNA.

Legea 207/2018 prevede si obligatia Directiei Nationale Anticoruptie de a inainta cauzele in care sunt cercetati magistrati, la momentul la care sectia devine operationala, spune Marius Iacob, care precizeaza ca, in prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla in aceasta situatie.

„Pentru ca se modifica in acest mod competenta Directiei, si dispozitiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioara trebuie modificate urgent, intrucit Serviciul pentru combaterea infractiunilor in justitie trebuie desfiintat, iar intreaga activitate a Sectiei de combatere a coruptiei trebuie regandita”, potrivit sursei citate.

Vineri, ministerul Justitiei a anuntat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si ca procedura va fi reluata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

O oră ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

18 minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

30 de minute ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

O oră ago

Avion Boeing in flacari, avand 468 de oameni la bord. Datorita pilotului, nimeni nu a fost ranit

Un avion de linie care transporta 468 de persoane din Indonezia catre Arabia Saudita a…

53 de minute ago