Toader explica de ce a adoptat OUG prin ignorarea opiniei Comisiei de la Venetia: „Maine ma duc la Strasbourg”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, intrebat de ce nu a luat in considerare opinia Comisiei de la Venetia in adoptarea OUG pentru operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, ca orice lege poate fi modificata pe parcurs, informeaza Mediafax.

„Maine, la orele 15.00, voi fi la sediul Comisiei de la Venetia, care este la Strasbourg. Normele constitutionale, validarea de catre instanta constitutionala, certifica sa spunem conformitatea solutiei legislative cu exigentele constitutionale. Mai departe, legea, ca orice lege, este perfectibila si poate fi modificata pe parcurs, cum si legea 304, de 14 ani, din 2004 de cand este in vigoare, a tot fost modificata si de multe ori a fost declarata neconstitutionala”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Guvern, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta pentru operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, a anuntat ministrul Justitiei. Tudorel Toader a precizat ca dosarele de la DNA in care sunt investigati magistrati se vor muta la Ministerul Public.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, pe 3 octombrie , ca membrii Comisiei de la Venetia au fost de acord cu OUG pentru legile justitiei si ca joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmand ca, saptamana viitoare, sa fie adoptata ordonanta.

Comisia de la Venetia a prezentat pe 13 iulie un aviz preliminar privind legile justitiei. Una din recomandarile din raport se refera la reconsiderarea propunerii de infiintare a unui sediu/parchet al procuraturii ca structura separata pentru investigarea infractiunilor comise de judecatori si procurori.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: