„Toader a incalcat separatia puterilor in stat, punand Parlamentul si Guvernul deasupra Justitiei”. Un fost ministru al Justitiei il pune la punct pe Tudorel

politica

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca ministrul justitiei, Tudorel Toader, a incalcat separatia puterilor in stat si ca cererea acestuia de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, „nu are baza legala si este ilegitima”.

„Tudorel Toader a fost actorul unei comedii proaste, penibile, reusind sa se faca de ras si pe plan profesional, si ca ministru. Toader a incalcat separatia puterilor in stat, punand Parlamentul si Guvernul deasupra Justitiei. Toader a devenit sluga politicienilor anchetati sau condamnati penal si s-a facut de ras mergand pe mana unor politicieni cu dosare penale. Tudorel Toader sa nu mai sustina ca este un ministru independent, pentru ca nu este. Toader e viclean, aparand PSD&ALDE: chiar unii dintre acesti politicieni cu dosare penale sunt cei care au sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu posibile conflicte de natura constitutionala, dandu-i apoi posibilitatea lui Toader sa invoce situatia ‘fara precedent’ de a avea trei astfel de sesizari”, afirma Macovei intr-un comunicat remis joi seara.

In opinia eurodeputatei, „imaginea tarii a fost si este demolata de politicienii din PSD&ALDE cu probleme penale”, care, prin modificarea Codurilor penale, fac din Romania „paradisul criminalitatii”, politicieni pe care acum Toader „ii apara si protejeaza”.

„Laura Codruta Kovesi, DNA si protestatarii au ridicat Romania, ei au facut cea mai buna imagine tarii si ei sunt diplomatii Romaniei. Alta minciuna de la Toader, care a spus exact invers, ca declaratiile dnei Kovesi au facut de ras Romania. A fost cea mai penibila afirmatie! Citeste Tudorel Toader presa straina serioasa sau numai textele de la televiziunile unor penali? Ii recomand articolul din Financial Times de astazi si din 16 februarie”, se arata in comunicatul acesteia.

Macovei mentioneaza ca Toader nu a spus „niciun cuvant” despre activitatea manageriala a lui Kovesi. „Cererea lui nu are baza legala si este ilegitima. Ca doar nu interviurile de la BBC si Euronews or fi management. Ele sunt apararea Romaniei impotriva parlamentarilor si guvernantilor penali, unii si condamnati. Si este in fisa postului sefei DNA sa explice efectele modificarilor legilor penale”, este de parere eurodeputata.

Ministrul justitiei a anuntat joi ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru ”acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept”.

”In temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, declansez procedura de revocare din functie a procurorului-sef al DNA. Raportul, insotit de propunerea de revocare a procurorului-sef, va fi transmis catre Sectia pentru procurori a CSM, precum si catre presedintele Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in acord cu competentele constitutionale pe care fiecare le are”, a afirmat Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: