Toader, intrebat direct in fata: „Cum va simtiti ca judecator intr-un guvern controlat de un infractor?”. Raspunsul ministrului – Video

news

Aflat la Bruxelles, la o dezbatere despre democratia si justitia din Romania, ministrul Justitiei a fost intrebat cum se simte stiind ca face parte dintr-un guvern controlat de un infractor.

„Cum se impaca o cariera in drept cu pozitia de ministru intr-un guvern controlat de un infractor, de un condamnat cu cazier penal? Cum va simtiti ca ministru cand va vin ordinele de la un cetatean care are cazier penal?”, l-a intrebat jurnalistul Malin Bot pe Tudorel Toader.

Ministrul a preferat sa raspunda pe langa subiect.

„Mi s-a propus sa preiau portofoliul Justitiei si mi s-au dat depline garantii de independenta. Eu nu primesc ordine de la nimeni, am deplina libertate in stabilirea secretarilor de stat, am deplina libertate in a spune ‘nu adoptam ordonante de urgenta’, am deplina libertate in a initia proiecte de legi”, a afirmat Toader.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se afla miercuri la Bruxelles, programul vizitei incluzand participarea la dezbaterea de la Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European si discutii cu comisarul european pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jurova. Printre subiectele care vor fi abordate in cadrul intalnirilor se va afla si viitorul raport al Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: