politica

Toata lumea a calcat stramb, anunta AEP dupa un control la 143 de partide si formatiuni politice

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile si cheltuielile inregistrate de un numar de 143 de formatiuni politice, in anul 2018, perioada verificata fiind 01.01 – 31.12.2018. Toate partidele parlamentare au primit sanctiune contraventionala in urma controlului.

Potrivit AEP, misiunea de control s-a desfasurat in perioada 06.08.2019 – 20.12.2019, in conformitate cu prevederile art. 42 alin. (1) si ale art. 44 alin. (1), (4) si (6) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, cu Planul de control pe anul 2019, aprobat de Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, precum si cu notificarea misiunii de control.

Au fost verificate un numar de 6 partide politice parlamentare care primesc subventie de la bugetul de stat, un numar de 101 formatiuni politice neparlamentare care activeaza doar la nivel central si 33 formatiuni politice neparlamentare care detin partial organizatii teritoriale. In urma verificarilor efectuate au fost emise rapoarte de control si documente privind sanctionarea contraventionala a acestora.

”Departamentul de specialitate a realizat verificarile privind documentele generate in urma alegerilor pentru Parlamentul European pentru un numar de 23 formatiuni politice si 7 candidati independenti. De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca pentru un numar de aproximativ 500 de competitori electorali participanti la alegerile locale si parlamentare din 2016 pentru care nu au fost realizate verificari in perioada 2016 – 2018, iar in perioada martie – septembrie 2019, s-a impus verificarea acestora si emiterea rapoartelor de control, prevazute de Legea nr.334/2006”, a transmis AEP, potrivit News.ro.

Sursa citata a precizat ca in activitatea desfasurata de departamentul de specialitate au mai fost incheiate un numar de 79 documente de sanctionare privind controalele de fond ce au fost desfasurate in anul 2018 pentru anul 2017.

”Activitatea specifica departamentului in anul 2019 a fost realizata de un numar de 40 persoane din care 20 persoane din cadrul Departamentului de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale si 20 de persoane din cadrul filialelor si birourilor judetene ale AEP. Rapoartele privind rezultatele tuturor controalelor efectuate au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si pe pagina de internet a Autoritatii Electorale Permanente (www.finantarepartide.ro)”, a mai transmis AEP.

Potrivit documentului, toate partidele parlamentare au primit sanctiune contraventinala in urma controlului.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Razboiul din Ucraina a scoate la iveala si deficientele industriei de armanent a SUA

Deblocarea ajutorului de 61 de miliarde de dolari din partea SUA, in aprilie, a fost…

4 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

7 minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

50 de minute ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

4 minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

51 de minute ago