news

Toate conturile rusilor aflati in tarile UE vor fi blocate. Ce noi sanctiuni dure se pregatesc, anunt de la Bruxelles al europarlamentarului Rares Bogdan

Europarlamentarul Rares Bogdan a anuntat, miercuri, ca UE ia in calcul sa blocheze toate conturile bancare ale rusilor aflati pe teritoriul celor 28 de state UE. „Vor exista patru etape de sanctiuni impotriva Rusiei”, a precizat Rares Bogdan.

Sanctiunile vizeaza accesul Moscovei la pietele financiare internationale, doua mari banci rusesti, precum si oligarhi rusi. De asemenea, autorizarea gazoductului Nord Stream II a fost suspendata.

„Practic, sunt o parte din pachetul de sanctiuni pregatite. Vor fi patru etape de sanctiuni la adresa Rusiei. Sanctiunile au fost discutate atat la nivelul Parlamentului European, la sesiunea de la Strasbourg de saptamana trecuta, cat si la nivelul Comisiei Europene si al Consiliului si de asemenea, am vazut sanctiunile enuntate aseara de presedintele Biden. Sunt sanctiuni care urmaresc pe de o parte sa izoleze Rusia, din punct de vedere financiar-economic si sa puna presiune, pentru a opri acest tavalug extrem de periculos revizionist (…).

Este un joc la care este testata inclusiv functionarea si reactia atat a NATO, cat si a UE, este un test pe care daca cele 27 de state din UE, de asemenea NATO si SUA il trec cu brio, vom fi mult mai puternici. Se asteapta ca sanctiunile sa mearga pana la scoaterea din sistemul bancar international a tuturor tranzactiilor venite dinspre Federatia Rusa, de asemenea, blocarea conturilor nu doar a unor oligarhi, inclusiv din Belarus, ci a tuturor proprietatilor si conturilor cetatenilor rusi in afara Rusiei”, a declarat Rares Bogdan pentru RFI.

”Agresiunea lui Putin seamana foarte mult, din pacate, cu agresiunea lui Hitler la adresa Poloniei din 1 septembrie 1939, practic, actul care a declansat al Doilea Razboi Mondial. Atunci, prin cele trei corpuri de armate, Hitler a intrat in Polonia, fiind sprijinit apoi de un corp mai mic din Slovacia si de intrarea a aproximativ un milion de rusi in zona estica a Poloniei. Situatia se repeta (…).

Occidentul si UE si NATO joaca testul prin care se dovedesc eficiente sau dovedesc ca un individ care a depasit orice limita a rationalului poate sa tina in sah si sa agreseze doua organisme internationale”, a mai spus Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Zeci de mii de oameni au iesit in strada in Argentina impotriva reducerii finantarii educatiei, masura din cauza careia multe universitati s-ar putea inchide

Zeci de mii de persoane au iesit marti pe strazile capitalei argentiniene Buenos Aires pentru…

5 minute ago

O ucraineanca a intrat in Cartea Recordurilor Guinness ca femeia cu cel mai lung par – peste 2,5 metri lungime. Femeia nu s-a tuns niciodata – VIDEO

Ucraineanca Aliia Nasirova a intrat in Cartea Recordurilor Guinness cu un par de 257,33 centimetri…

35 de minute ago

Sephora Romania a sters reclama jignitoare la adresa miilor de detinuti torturati in comunism: „Pitesti, am auzit ca iti plac dungile”

Sephora Romania a publicat pe retelele de socializare o reclama jignitoare la adresa miilor de…

50 de minute ago