„Toate informatiile d-lui Liviu Plesoianu sunt false”. Inalt magistrat, indignat de modul in care i-au fost rastalmacite declaratiile in comisia de ancheta parlamentara

politica

Judecatorul Marius Iosif, fost sef al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, este indignat de modul in care deputatul PSD Liviu Plesoianu a prezentat declaratiile pe care le-a dat in fata Comisiei parlamentare de ancheta in cazul SIPA. Plesoianu a mintit fara rusine.

Plesoianu a sustinut ca Marius Iosif a declarat ca din arhiva SIPA ar fi fost sustrase documente pe vremea in care Moniva Macovei era ministru al Justitiei. Marius Iosif neaga ca a spus asa ceva.

“In timpul si in cadrul audierii mele de catre Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru a clarifica aspectele ce tin de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie in data de 21.03.2018 nu am afirmat ca membri ai Comisiei constituite sau desemnate de d-na Monica Macovei, fost Ministru al Justitiei, au sustras documente apartinand fondului arhivistic al Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie sau al Serviciului Intern de Protectie si Anticoruptie. Declaratiile mele cu aceasta ocazie s-au circumscris exclusiv si intocmai celor consemnate in Raportul nr.130/09.06.2017 (nr. initial 096/17.04.2008) al Comisiei constituite prin OMJ nr.1348/C din 31.05.2007, pe care l-am semnat. Toate afirmatiile d-lui Liviu Plesoianu, deputat in Parlamentul Romaniei, facute publice in mass-media in legatura cu continutul declaratiilor facute de mine in data de 21.03.2018 in timpul audierii in Comisia parlamentara de ancheta reprezinta interpretari si concluzii ale d-lui Liviu Plesoianu, pe care nu mi le asum”, a spus judecatorul Marius Iosif pentru stiripesurse.ro.

Iata ce a spus, miercuri Plesoianu, in urma audierii lui Marius Iosif.

„Au fost multe audieri astazi, cea mai importanta, dupa parerea mea, a fost a domnului Iosif, care a fost presedintele Comisiei Chiuariu (comisia care s-a ocupat de arhivele SIPA in mandatul de ministru al Justitiei al lui Tudor Chiuariu). Probabil stiti, a fost intre timp si desecretizat ‘Raportul Chiuariu’, domnul Iosif a confirmat si a dat si detalii suplimentare. Primul lucru foarte grav este ca nu au identificate procese-verbale semnate de membrii celorlalte comisii care au lucrat inaintea domnului Iosif. Cu alte cuvinte, noi nu stim cand a intrat, de exemplu, domnul Danilet, cat a stat, ce a facut si asa mai departe, conform ‘Raportului Chiuariu’. De asemenea, o informatie foarte importanta este cea legata de rescrierea hard disk-ului. Comisia condusa de Marius Iosif nu a identificat niciun ordin al ministrului Justitiei Monica Macovei, prin care se cerea acest lucru, rescrierea hard disk-urilor, pe de alta parte se face afirmatie in acest raport ca exista un registru de distrugere si cred ca e foarte important sa reusim sa gasim acest registru de distrugere, pentru ca acolo e trecut foarte clar cine, cand a decis si ce informatii sa fie sterse de pe hard disk-urile respective din arhiva SIPA. A confirmat ca exista, de fapt am vazut si eu, cu ochii mei, acel xerox celebru si a confirmat faptul ca s-au fotocopiat documente din arhiva SIPA”, a precizat Plesoianu, la Parlament, la finalul sedintei Comisiei de ancheta privind desfiintarea arhivei SIPA.

El a adaugat ca Marius Iosif a mai dat o informatie foarte importanta si anume ca la sediul Ministerului Justitiei mai exista o mini-arhiva SIPA si DGPA, iar membrii comisiei desemnate de Monica Macovei au sustras de acolo documente si i le-au dat ei. Plesoianu a sustinut ca nu s-a confirmat in niciun fel reintoarcerea acestor documente in arhiva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: