Toate pensiile speciale vor fi azi „drastic” impozitate. PSD a descoperit si el ca pensiile speciale sunt „nesimtite”

politica

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament initiat si sustinut de liberali si social-democrati.

„Toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament initiat si sustinut de PNL si PSD. In mod similar vom actiona si maine in ceea ce priveste pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel incat sa fie indepartata orice inechitate sociala intre pensionari”, arata Roman intr-un comunicat.

El aminteste ca PNL a sustinut intotdeauna principiul contributivitatii.

„Amendamentul depus obliga PSD sa rupa fratia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luata prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curtii Constitutionale, care spun ca pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astazi se mai indeplineste o promisiune a PNL facuta in perioada campaniei electorale, cand am promis oamenilor echitate sociala si taierea pensiilor speciale.

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finante in paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputatilor.

Decizia a fost luata de deputati la inceputul sedintei plenului Camerei. Proiectul de lege, initiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat in anul 2019.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, care a solicitat acest lucru la inceputul sedintei de plen, a facut apel la consens politic.

„Proiectul pentru modificarea si completarea articolului 101 din Legea 227 privind Codul Fiscal face referire la impozitarea pensiilor speciale. Prin urmare, solicit acordul plenului ca membrii Comisiei de buget sa se reuneasca si sa lucreze in paralel cu plenul si, daca avem cu totii bunavointa si dorinta de a elimina acele pensii speciale, nesimtite, asa cum le spunem cu totii, astazi, in paralel cu plenul, sa gasim impreuna cu toate fortele politice modalitatea, procentul si plafonul peste care impozitam substantial toate aceste pensii speciale de serviciu si ocupationale. Cred ca o impozitare drastica cu 70%, 80%, 90% este solutia cea mai buna. De aceea va solicit pentru ca cei din Camera Deputatilor sa lucreze in paralel cu plenul, iar pana la finalizarea dezbaterilor sa venim cu un raport asumat de toate fortele politice prin care sa impozitam substantial, drastic aceste pensii nesimtite”, a spus Simonis.

Comentarii: