Tocmai rusii s-au gasit sa comenteze: „Ingerintele SUA in afacerile interne ale unor tari latino-americane sunt inacceptabile”

actualitate

Rusia considera „absolut inacceptabile” ingerintele Statelor Unite in afacerile interne ale unor tari latino-americane, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, dupa intrevederea cu omologul sau bolivian, David Choquehuanca.

„Procesele democratice constitutionale trebuie respectate in totalitate in orice stat; ingerintele din exterior si tentativele de influentare a proceselor democratice sunt absolut inacceptabile”, a declarat Serghei Lavrov, citat de site-ul agentiei Tass.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile Washingtonului ca Rusia ar actiona impotriva intereselor SUA in America de Sud, Serghei Lavrov a precizat: „Nu as vrea sa comentez. Probabil ca aceste concluzii sunt rezultatul propriei imoralitati”.

Relatiile Statelor Unite cu administratiile din Venezuela si Bolivia sunt tensionate de multi ani. Administratia Barack Obama incearca, de circa doi ani, sa normalizeze relatiile cu regimul din Cuba, un aliat traditional al Rusiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: