Tolontan anunta ca un important post TV de stiri s-ar putea inchide: „Se afla in aceste zile in cea mai mare cumpana din existenta sa”

news

Jurnalistul Catalin Tolontan anunta ca Digi24 se vonfrunta cu mari probleme, fiind posibil sa se ajunga chiar si la inchiderea postului.

„Restructurari la Digi 24. Conducerea ia in calcul si inchiderea canalului. Mai multi oameni din redactiile teritoriale au fost deja anuntati ca nu li se mai prelungesc contractele.

Lansat pe 1 martie 2012, Digi 24 se afla in aceste zile in cea mai mare cumpana din existenta sa. ‘Pare o miscare mai ampla, dar nu realizam despre ce e vorba’, spun jurnalistii concediati. Conform unor informatii din interior, exista un plan al conducerii care ia in calcul si inchiderea canalului Digi 24!

Cum s-a ajuns aici? Nemultumirea mai veche a lui Zoltan Teszari fata de ‘continutul care trateaza cu superioritate publicul loial al RCS-RDS’ a crescut accentuat in ultimul an. Performantele scazute de audienta, in raport cu televiziunile concurente, au fost revazute intr-o recenta evaluare a conducerii RCS.

Problemele legale conteaza si ele, chiar daca nimeni din trust nu va recunoaste.

Cel mai mult insa, potrivit propriilor afirmatii facute de Teszari catre apropiati, cantaresc calculele si ‘datoria fata de actionari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fara o perspectiva clara de refacere’.

In plus, ca multi alti patroni de presa, Teszari si ceilalti din RCS cred ca ‘suntem facuti responsabili pentru prestatia impopulara si care nu serveste publicului pe cat ar trebui, desi am facut eforturi si investitii uriase’.

In acest moment, decizia inchiderii canalului de stiri nu poate fi preschimbata decat in cea a unei restructurari masive. ‘Ce e clar e ca lucrurile la Digi 24 nu vor ramane ca acum’, spune un om din conducere.

Contactat, un oficial al RCS-RDS a declinat orice comentariu”, a scris Tolontan pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: