Toti europarlamentarii PSD au votat in favoarea „drepturilor LGBTIQ”: „Autoritatile trebuie sa promoveze egalitatea si drepturile fundamentale pentru persoanele LGBTIQ”

politica

Claudiu Manda, chiulangiu, europarlamentar, rusine, PSD-PNL, lista, Olguta Vasilescu

Parlamentul European a votat joi o rezolutie prin care declara Uniunea Europeana ”zona de libertate LGTBIQ”, la doi ani dupa ce autoritati locale din Polonia au creat peste o suta de ”zone libere de LGBTIQ”, anunta legislativul european intr-un comunicat. Toti europarlamentarii PSD au votat in favoarea rezolutiei in conditiile in care tot PSD a organizat in 2018 un referendum menit sa ingradeasca drepturile minoritatilor sexuale.

Rezolutia Parlamentului European, sprijinita si de Comisia Europeana, a fost adoptata cu 492 de voturi pentru, 141 impotriva si 46 de abtineri.

”Ca raspuns fata de regresul drepturilor LGBTIQ in unele state ale UE, in special Polonia si Ungaria, membrii Parlamentului European au declarat joi Uniunea Europeana o ”Zona de Libertate LGBTIQ””, precizeaza legislativul european, mentionand ca aceasta declaratie este si o reactie impotriva crearii ”zonelor libere de LGBTIQ” in Polonia.

Acestea din urma, scrie Parlamentul European in comunicatul sau, ”sunt parte a unui context mai larg in care comunitatea LGBTIQ in Polonia este supusa la tot mai multe discriminari si atacuri, in special cresterea discursului de ura din partea autoritatilor locale, oficialilor alesi (inclusiv actualul presedinte) si mass-media proguvernamentale”.

Desi executivul comunitar a respins finantari europene pentru orasele poloneze criticate la Bruxelles pentru aceste masuri, legislativul european cere Comisiei Europene sa mearga chiar si mai departe cu represaliile impotriva Poloniei, sugerand astfel proceduri de infringement, activarea Articolului 7 si aplicarea recentului mecanism de suspendare a fondurilor europene prin invocarea incalcarii statului de drept.

Declaratia Parlamentului European face referire si la Ungaria, criticand rezolutia adoptata de orasul Nagykata in noiembrie 2020 pentru interzicerea ”diseminarii si promovarii propagandei LGBTIQ” si amendamentele constitutionale adoptate o luna mai tarziu de parlamentul de la Budapesta care, potrivit Parlamentului European, ”limiteaza si mai mult drepturile persoanelor LGBTIQ” si ”nu tin cont de existenta persoanelor transgender si non-binare si le limiteaza dreptul la viata de familie”.

Persoanele LGBTIQ oriunde in Europa trebuie sa se bucure de libertatea de a trai si de a-si arata public orientarea sexuala si identitatea de gen fara teama intolerantei, discriminarii sau persecutiei, iar autoritatile de la toate nivelurile de guvernare in intreaga Uniune Europeana trebuie sa protejeze si sa promoveze egalitatea si drepturile fundamentale pentru toti, inclusiv pentru persoanele LGBTIQ”, concluzioneaza Parlamentul European in declaratia votata.

Dezbatuta miercuri, aceasta a fost sprijinita de principalele grupuri politice europene, respectiv grupul popularilor (PPE), cel al socialistilor (S&D) si Renew Europe, care a initiat rezolutia, in timp ce grupul Identitate si Democratie si cel al Conservatorilor si Reformistilor au catalogat-o drept ”ridicola”, potrivit agentiei EFE.

Citeste si: Fake news sinistru promovat de „normala” Olguta Vasilescu. Nici macar rusii nu dezinformeaza atat de primitiv

Toti europarlamentarii PSD au votat in favoarea acestei rezolutii, inclusiv Claudiu Manda, a carui sotie a avut numeroase iesiri homofobe.

In 2018, Claudiu Manda a avut o reactie homofoba dupa ce a votat la referendumul pentru familie: „Am votat cu speranta ca nu va trebui sa imi pun problema la nunta daca sunt socru mare sau socru mic”.

Europarlamentarul PSD/PPU Maria Grapini sustinea in 2018 ca acordarea de drepturi minoritatilor sexuale pune in pericol „securitatea statului”.

”Noi, PPU, avem in doctrina familia traditionala, conservarea valorilor traditiilor. Eu voi vota ‘Da’ la referendum, imi pare rau ca nu este foarte explicita intrebarea, era bine sa fie o formulare mult mai precisa. Vreau sa explic si de ce are legatura sustinerea familiei traditionale cu securitatea statului. Din punct de vedere demografic, Romania nu sta bine si daca noi nu vom sustine familia traditionala, casatoria dintre o femeie si un barbat, nu pot aparea copiii. Nu ma opun parteneriatelor, dar vreau aceasta definitie ca sa facem distinctie dintre parteneriate. Deci nu discriminez pe nimeni, pot sa fie doi parteneri, doua partenere, parteneri micsti, care nu se casatoresc, sa le numim parteneriate, insa familia traditionala sa fie rezultatul casatoriei dintre o femeie si un barbat”, spunea Grapini

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: