Toti romanii care lucreaza in strainatate VOR PRIMI 500 de EURO pe LUNA din Romania!

news

Tinerii care muncesc in afara tarii ar putea castiga bani frumosi daca se intorc acasa sa munceasca. Toti cei cu varste sub 35 de ani vor putea castiga 500 de euro, pe langa salariu, daca se angajeaza in Romania.

Concret, de saptamana viitoare va intra in dezbatere o initiativa legislativa la care muncesc mai multi alesi, act normativ care, daca va fi adoptat, ar aduce multi tineri ce muncesc peste hotarele tarii inapoi acasa. Alesii vor ca fiecare tanar care are pana in 35 de ani si care lucreaza acum in afara Romaniei sa primeasca lunar, timp de un an, cate 500 de euro. Acestia nu trebuie neaparat sa fie angajati undeva, ci pur si simplu sa munceasca chiar si in propria gospodarie, asta pentru cei care locuiesc in mediul rural.

“Avem nevoie de forta de munca in tara, mai ales de specialisti. Ne pleaca medicii, profesorii, inginerii, IT-istii si chiar muncitorii simpli, in special tineri, caci nu sunt platiti asa cum trebuie aici, in tara. Vrem sa-i stimulam cumva sa isi puna in valoare capacitatea aici, nu peste hotare. Un an, am putea sa-i stimulam sa ia mai multi bani, chiar decat castiga acum in afara tarii. Sunt convins ca in aceasta perioada de timp, oamenii isi vor face un rost aici, acasa”, a declarat, pentru Libertatea, senatorul UNPR Constantin Popa, unul dintre initiatorii legii, citat de onlinereport.ro.

Citeste si: In noaptea aceasta REAPARE Steaua de la Betleem, pentru prima data de la nasterea lui Isus

Mai mult, alesul spune ca s-ar putea gasi destul de usor bani pentru a-i recompensa pe cei care vin inapoi acasa la munca, fara a fi nevoie de fonduri in plus de la bugetul statului. Alesul este de parere ca o scumpire cu 0,05 lei a tigarilor, a alcoolului, a produselor de tip fastfood si a bauturilor carbogazoase ar aduce milioane de euro. Acesti bani ar fi depusi intr-un fond de solidaritate, din care sa fie platiti cei care se intorc acasa la munca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: