Toti vor fi dati afara? Talibanii ii impiedica pe functionari sa se intoarca la munca, toate institutiile sunt inchise

externe

Functionarii au fost impiedicati de talibani sa revina la lucru in institutiile publice sambata, cand in Afganistan se reia saptamana de munca, au indicat mai multi dintre ei pentru France Presse, citata de Agerpres.

‘Am fost la biroul meu in aceasta dimineata, dar talibanul care era la intrare mi-a spus ca nu a primit ordin sa redeschida’, a declarat Hamdullah, un functionar din Kabul. ‘Ne-au spus sa ne uitam la televizor sau sa ascultam la radio anuntul privind reluarea lucrului’, a adaugat el pentru AFP.

‘Talibanii au inchis toate strazile pana la minister. Nu permit nimanui sa intre in cladire’, a relatat un angajat al Ministerului de Externe. ‘Unul din ei mi-a spus sa astept pana la numirea noului ministru si a directorilor sai’, a afirmat el.

‘Ne-au trimis acasa’, a confirmat un functionar al primariei din Kabul. ‘Venisem cu multe sperante, dar am plecat dezamagit’.

De cand talibanii au preluat puterea la 15 august, institutiile guvernamentale, bancile, birourile de pasapoarte, scolile si universitatile au ramas in mare parte inchise. Doar cateva firme private de telecomunicatii au functionat in ultimele zile.

Talibanii nu au format inca un guvern dupa ce au cucerit tara cu o viteza uluitoare si au preluat fara opozitie capitala.

Dupa prabusirea guvernului, una din preocuparile principale ale afganilor este sa primeasca in continuare un salariu, ceea ce pare imposibil fara o mentinere a activitatii.

Majoritatea strazilor din Kabul erau pustii sambata, cu exceptia posturilor de control ale talibanilor, a patrulelor lor si a arterelor care duc spre aeroport, unde mii de afgani incearca sa fuga din tara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: