„Tradatorul” Citu incearca sa cumpere bunavointa romanilor: „Cu siguranta vor creste pensiile si alocatiile in 2022. Discutam si de celelalte”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, premierul interimar, sustine ca pensiile si alocatiile vor creste „cu siguranta” in 2022, dar nivelul de crestere urmeaza sa fie stabilit in discutiile cu PSD si UDMR pentru formarea noului guvern.

„In 2022 cu siguranta vor creste pensiile si alocatiile, discutam si de celelalte. La fel si salariile in sectorul bugetar, putem sa agream o crestere daca vine la pachet cu o reforma in sectorul administratiei. Nu putem doar sa crestem si sa nu legam de performanta aceste cresteri „, a declarat Florin Citu, sambata, la sediul PNL.

Intrebat daca prin reforma intelege o reducere a aparatului bugetar, el a raspuns: „Nu, eu inteleg o legare directa intre venituri si performanta, asta inteleg prin reforma.”

Referitor la cresterea pensiilor, alocatiilor si salariului minim, liderul PNL a subliniat angajamentele Romaniei la nivel european.

„In acest moment, este foarte simplu pentru toata lumea sa se uite in strategia fiscal-bugetara, in PNRR, in estimarile Comisiei Europene sa vada exact care este pasul de crestere pentru pensii, pentru salarii in perioada urmatoare, de fapt anvelopa salariala. In acest moment discutam un nou program de guvernare si atunci vom vedea care va fi noul nivel”, a precizat Citu, citat de Agerpres

In ceea ce priveste o majorare a pensiilor cu 11% premierul interimar a precizat ca „Scenarii pot sa existe, dar nu poti sa iei in calcul asa ceva”.

„Poti sa vorbesti despre orice procent. Astazi, noi avem (…) o discutie deja aprobata cu Comisia Europeana. Avem un parcurs al deficitului bugetar deja aprobat de Comisia Europeana. Romania este tara care este in deficit excesiv, a intrat dupa ce am avut acele excese ale politicii fiscale intre 2017-2019, cu deficite foarte mari, am intrat in acest mecanism. Trebuie sa corectam acest mecanism, si, toate tarile din UE reduc deficitele bugetare. Nu exista nicio tara care sa vina cu un deficit mai mare bugetar. Deci, daca vrem sa nu fim penalizati de agentiile de rating, de Comisia Europeana, sa nu mai primim fonduri europene, de partenerii nostri internationali, de investitori, trebuie sa ne tinem de acest calendar pe care, deja, l-am negociat si l-am aprobat cu totii. Agentiile de rating ne-au spus foarte clar ca, astazi, Romania a trecut de la ‘negativ’ la ‘stabil’ tocmai pentru ca a facut aceste progrese si avem acest calendar, aceasta traiectorie. Daca deviem de la ele, ne intoarcem la ‘negativ’, mergem la ‘junk’, totul sare in aer”, a adaugat Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: