Traducatoarea lui Tajani, ingrozita de spusele lui Dancila. Guvernul a cenzurat declaratiile premierului – Video

news

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a intalnit miercuri dimineata cu prim-ministrul Viorica Dancila. Guvernul a publicat pe site o inregistrare video a intalnirii dintre cei doi, insa a taiat sonorul in momentul in care Dancila a inceput sa vorbeasca.

O noua situatie penibila, Guvernul a taiat sonorul in inregistrarea continand vizita lui Tajani la Palatul Victoria exact in momentul in care Dancila a inceput sa vorbeasca. Dupa cum se vede din imagini, traducatoarea lui Tajani pare stupefiata de cele spuse de Dancila.

Agentia de presa oficiala Agerpres a prezentat ulterior ce ar fi spus Dancila in cadrul intrevederii.

„Vreau sa va asigur inca de la inceput ca Romania este pregatita pentru a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregatiti atat din punct de vedere organizatoric si logistic, dar si din punctul de vedere al programului pe care il avem pentru preluarea presedintiei. In scurt timp, in Parlamentul Romaniei, va fi votata ultima forma a programului presedintiei Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Dancila.

Sefa Guvernului de la Bucuresti a precizat ca, in timpul presedintiei romane a Consiliului UE, vor fi organizate numeroase evenimente atat in Romania, cat si la Bruxelles.

„Avem multiple evenimente in toate zonele tarii, avem evenimente multiple in Bucuresti, dar, bineinteles, si la Bruxelles. Programul cuprinde patru puncte distincte si anume: o Europa a coeziunii – de altfel si motto-ul presedintiei Consiliului Uniunii Europene detinuta de catre Romania este ‘Europa valorilor comune europene’, o Europa a sigurantei, cresterea rolului global al Uniunii Europene si, bineinteles, promovarea valorilor europene”, a afirmat Viorica Dancila.

Programul lui Tajani si al delegatiei care il insoteste – secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, precum si liderii celor 9 grupuri politice. – mai include participarea la Reuniunea Conferintei Presedintilor Parlamentului European si a Guvernului Romaniei, declaratii comune cu premierul Dancila si participarea la un pranz de lucru oferit de premierul Viorica Dancila in onoarea sa.

De asemenea, Antonio Tajani si delegatia PE vor fi primiti la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, de catre presedintele Klaus Iohannis.

Delegatia PE are programate intalniri cu presedintii celor doua Camere si participarea la o dezbatere cu tema „Tinerii in dialog cu Parlamentul European”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: