Trafic de influenta. Ciolacu l-a sunat pe ministrul Justitiei in cazul Sorina Pintea: „Suntem bolnavi daca ne dorim imagini cu oameni in catuse”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri seara ca l-a sunat pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru a vorbi despre cazul Sorinei Pintea.

Ciolacu a sugerat ca presa a fost chemata pentru a o filma pe Sorina Pintea si spune ca cine a facut aceste lucruri ar trebui sa isi piarda locul de munca. Surse judiciare anunta insa ca presa a fost chemat de avotii Sorinei Pintea pentru ca aceasta sa poata fi apoi victimizata.

”Cine face aceste lucruri la serviciu trebuie sa raspunda si ar trebui sa isi piarda locul de munca. Sa fie niste norme foarte clare. Nu trebuie sa ne facem ca presa a fost intamplator acolo si nu a fost anuntata. Totusi, nu se stia ca doamna Pintea se duce la spital si la ce spital si la ce usa. Exista si un revers. Judecatorii se uita si ei la presa, trebuie sa ia decizii. Am avut o discutie cu ministrul Justitiei pe aceasta tema si dansul era ingrijorat. Trebuie gasita o masura.

Cu certitudine presa nu avea de unde sa stie ca Sorina Pintea va fi acolo si la ce ora. Eu nu spun ca a fost ceva dirijat politic, dar sunt niste scapari in institutiile statului. Fac vinovat lejeritatea cu care abordam astfel de cazuri. Suntem bolnavi, inca ne dorim sa avem astfel de imagini”, a declarat Ciolacu la Digi24.

„Nu mai exista pericolul ca PSD sa mai atace Justitia. Nu putem spune ca Justitia a fost perfecta sau ca a existat o independenta totala a judecatorilor si procurorii. Dar cei care au fost purtatorii de mesaje din partid nu au fost cei mai potriviti. Dar au speculat astfel de imagini, cu cei dusi cu dubele sau arestati si care au fost achitati”, a mai spus Ciolacu.

Intrebat cine este de vina in acest caz, Marcel Ciolacu spune ca partidul aflat la guvernare ar trebui sa fie responsabil.

”Cred ca noi toti suntem de vina. Fiind la putere, PNL trebuie sa fie responsabil de ceea ce se intampla. Intotdeauna puterea este responsabila de ce se intampla, nu opozitia. Ministerul de Interne este in acest moment condus de un om politic, domnul Vela este inscris in PNL si este responsabil de ce se intampla. Am buna credinta inainte de toate si asteptam sa vedem controlul ministrului de Interne. Totusi a venit cam tarziu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, a fost scoasa din arest, marti seara, pentru un nou consult medical, dat fiind ca, in conditiile in care sufera de o boala autoimuna, starea sa sanatate s-a agravat. Avocatii lui Pintea au criticat faptul ca autoritatile au creat conditiile pentru ca aceasta sa fie filmata de aproape, incatusata si intr-o stare fizica precara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: