„Traim cu totii intr-o imensa minciuna sociala”. Fost ambasador, despre „bufonii” care candideaza la Presedintie: Peia, Banu, Ivan si Cumpanasu

politica

Ciprian Mihali, fost ambasador al Romaniei, director pentru Europa de Vest al Agentiei Universitare a Francofoniei, cu sediul in Bruxelles, critica dur acceptarea a numeroase candidaturi la Presedintia Romaniei desi acestea sunt insotite de semnaturi false.

„Una din primele misiuni ale unei noi puteri in Romania este sa puna capat spectacolului jalnic al candidaturilor la Presedintie. Un stat de drept, cu actori politici puternici si responsabili, nu isi poate permite aceasta comedie proasta, cladita pe furt si fals, care este strangerea de semnaturi.

Din cei 14 candidati, nici macar jumatate nu vor lua 200.000 de voturi, pentru ca nu au semnat pentru ei atatia oameni. Bufoni ca Peia, Banu, Ivan si Cumpanasu sunt moduri de a slabi si mai mult fragila democratie romaneasca, de a confirma ca ea este o facatura, cata vreme lipseste din societate orice instrument institutional capabil sa pedepseasca ilegalitatile comise cu aceste liste.

Ar fi semnat pe aceste liste vreo 40% dintre cetatenii cu drept de vot. Exista sanse bune sa nu avem insa in primul tur 40% prezenta la vot. Dar cui ii pasa ca traim cu totii intr-o imensa minciuna sociala? Cui ii pasa ca ea produce personaje ca Peia sau Cumpanasu, cata vreme acesti idioti sunt utili unor cauze straine democratiei si legalitatii? Colectiv sau Alexandra sunt pagube colaterale, pentru ca nu ne pasa, pentru ca minciuna si falsul sunt aerul pe care l-am fabricat si il respiram, in lipsa caruia ne sufocam. Legea e pentru cei prosti si slabi”, a scris Ciprian Mihali pe Facebook.

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, sambata, ordinea candidatilor pe buletinele de vot pentru alegerile prezidentiale.

Klaus Iohannis este pe primul loc, in timp ce Viorica Dancila ocupa locul cinci.

Potrivit BEC, ordinea pe buletinele de vot este urmatoarea: Klaus Iohannis – Partidul National Liberal, Theodor Paleologu – Partidul Miscarea Populara, Dan Barna – Alianta USR-PLUS, Kelemen Hunor – Uniunea Democrata Maghiara din Romania, Viorica Dancila – Partidul Social Democrat, Catalin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Nationala, Ninel Peia – Partidul Neamul Romanesc, Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Romanie, John-Ion Banu – Partidul Natiunea Romana, Mircea Diaconu – Alianta UN OM, Bogdan Marian-Stanoevici – independent, Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste, Viorel Catarama – Dreapta Liberala, Alexandru Cumpanasu – independent.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: