„Trebuie sa actionam acum”. Cancelarul Angela Merkel anunta noi masuri in Germania

externe

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri impreuna cu landurile instituirea unor noi restrictii antiepidemice, care includ inchiderea barurilor si restaurantelor si sistarea activitatilor culturale si sportive in spatii inchise, pentru a incerca sa opreasca cresterea continua a cazurilor de COVID-19, ce ameninta sa copleseasca spitalele, si pentru a mentine pe cat posibil deschise magazinele si scolile, potrivit agentiilor Reuters, DPA si EFE, citate de Agerpres.

”Numarul noilor infectari s-a dublat intr-o saptamana. Trebuie sa actionam acum”, a spus sefa guvernului de la Berlin, avertizand ca situatia este ”foarte serioasa” si ca Germania se confrunta cu o transmitere comunitara a virusului, in cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputandu-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

”Sistemul nostru sanitar astazi inca poate face fata acestei provocari, dar in ritmul actual al infectarilor va ajunge la limitele capacitatilor sale in cateva saptamani”, a mai atentionat Merkel.

Noile restrictii, aplicabile din 2 noiembrie, prevad de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din doua gospodarii diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, salile de fitness si bazinele de inot vor fi inchise, iar concertele anulate.

De asemenea, populatia este indemnata sa evite calatoriile neesentiale. Innoptarile in hoteluri vor fi permise doar pentru calatoriile in scop profesional necesare, calatoriile in scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor masuri severe – nu insa la fel de restrictive ca in primavara, cand au fost inchise magazinele neesentiale si scolile – este, potrivit lui Merkel, sa limiteze cat mai mult efectele economice si sa permita mentinerea scolilor si gradinitelor deschise.

Cancelarul a anuntat de asemenea un nou program de ajutor de urgenta, in valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restrictiile antiepidemice.

In ultimele 24 de ore Germania a inregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 si 85 de decese, mentinand in continuare rata infectarilor si a deceselor sub cea a multora dintre tarile vecine.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: