Trei israelieni au fost raniti in Tel Aviv intr-un atac considerat „terorist”. Atacatorul a fost ucis de politie

externe

Trei persoane au fost ranite, joi seara, la Tel Aviv in urma unui „atac terorist”, potrivit politiei israeliene, relateaza The Times of Israel.

Potrivit politiei, atacatorul a deschis focul asupra oamenilor care stateau in fata unei cafenele de la coltul strazii Dizengoff cu strada Ben Gurion. Apoi a fugit de la fata locului in timp ce tragea in alte persoane din zona, inainte de a fi impuscat intr-un schimb de focuri cu politia.

Serviciul de ambulanta Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Rosii) a declarat ca cele trei victime au fost duse la Spitalul Ichilov. Una dintre victime era in stare critica, in timp ce celelalte doua erau una in stare grava si cealalta in stare moderata, a spus MDA.

Spitalul a spus ca persoana ranita grav a fost stabilizata si urmeaza sa fie supusa unei interventii chirurgicale impreuna cu celalalt barbat care a fost grav ranit. Alte doua persoane au fost aduse la spital pentru a fi tratate de anxietate.

Teroristul a fost ucis de doi ofiteri de politie care se aflau la fata locului. Identitatea sa nu a fost imediat cunoscuta de politie.

Pe retelele de socializare au ajuns imagini care l-ar arata pe individ in timpul atacului si apoi fiind ucis de politisti.

„Am vazut un terorist si m-am ascuns”, a declarat un martor ocular pentru site-ul de stiri Ynet. „Am vazut politisti alergand spre coltul cladirii. Intre ei a inceput un schimb de focuri. A iesit [din spatele cladirii] si l-au neutralizat”, a spus martorul ocular.

Atacul a avut loc la sfarsitul unei zile tumultoase in care israelieni din toata tara s-au angajat in proteste impotriva planurilor guvernului de a slabi sistemul judiciar, iar marsuri si proteste au avut loc in mai multe locuri din oras.

In lumina atacului, primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a cerut protestatarilor antiguvernamentali sa elibereze strazile pentru a permite politiei sa securizeze zona.

Ministrul Apararii Yoav Gallant a fost informat despre atac de catre agentia de securitate Shin Bet.

Tensiunile dintre israelieni si palestinieni au fost mari in ultimul an, fortele armate israeliene efectuand raiduri in Cisiordania, pe fondul unei serii de atacuri teroriste palestiniene, precum si a unei cresteri a violentei colonistilor evrei.

Joi, mai devreme, ofiteri de politie sub acoperire au ucis trei membri ai Jihadului Islamic Palestinian care au deschis focul asupra lor in satul Jaba’ din Cisiordania.

Un sir de atacuri palestiniene in Ierusalim si Cisiordania in ultimele luni au dus la moartea a 14 israelieni si ranirea grava a altora.

Cel putin 74 de palestinieni au fost ucisi de la inceputul anului, majoritatea in timpul atacurilor sau in timpul ciocnirilor cu fortele de securitate, dar unii erau civili neimplicati, iar altii au fost ucisi in circumstante care sunt inca investigate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: