Treisprezece membri ai echipajului au fost salvati dupa ce o nava s-a scufundat in largul Japoniei. Alti 9 sunt in continuare disparuti

externe

Treisprezece membri ai echipajului unei nave de marfa care s-a scufundat in sud-vestul Japoniei in timpul vantului puternic de iarna, au fost salvati miercuri, ceilalti noua fiind cautati de avioane si nave, inclusiv nave private, informeaza Reuters.

Nava, „Jintian” de 6.651 de tone, inregistrata in Hong Kong, a emis un SOS marti seara, a declarat Garda de Coasta din Japonia.

Mass-media a raportat ca o persoana de pe nava a spus ca ia apa la bord si se inclina pe o parte, iar rapoartele ulterioare au spus ca cei 22 de membri ai echipajului – 14 chinezi si opt din Myanmar. – s-au urcat in barcile de salvare.

Nu se stie exact ce a provocat rasturnarea navei, care transporta cherestea. Un purtator de cuvant al Garzii de Coasta a spus ca vantul era puternic in momentul in care a fost primit apelul in jurul orei 23:15.

Garda de Coasta a cerut imediat asistenta de la navele si aeronavele de patrulare din vecinatate, la vest de orasul Nagasaki, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Hirokazu Matsuno. Potrivit altor nave din zona, „Jintian” s-a scufundat la 2:46 a.m., a adaugat el.

El a spus ca cinci membri ai echipajului care au fost salvati primii erau toti chinezi, dar nu avea alte informatii despre starea lor.

Un purtator de cuvant al Pazei de Coasta japoneze a declarat pentru Reuters ca Forta de Autoaparare Aeriana a Japoniei si Garda de Coasta din Coreea au salvat alti opt membri ai echipajului.

Anterior, Garda de Coasta japoneza a declarat ca patru membri ai echipajului care pluteau pe mare au fost salvati de o nava privata, la aproximativ 110 km vest de insulele Danjo, dar nu a putut confirma rapoartele conform carora echipajul se afla in barcile de salvare.

Vestul Japoniei a fost lovit de furtuni de iarna care au adus inghet si vant.

Zona in care nava s-a scufundat se afla intre Nagasaki si insula Jeju din Coreea de Sud, unde sute de zboruri au fost anulate marti din cauza conditiilor meteo dure.

Din cauza vantului puternic, o alta nava a esuat marti in largul insulelor Okinawa din sudul Japoniei. Cei 19 membri ai echipajului au fost salvati, a informat presa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: