Trocul cu Firea ii costa scump. PMP anunta ca nu a fost acceptat de USR in „Alianta pentru Bucuresti”

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat joi ca PMP nu va face parte din marea coalitie de dreapta anti-PSD din Bucuresti pentru ca „nu a fost invitat”. Tomac a precizat ca USR se opune.

„Clarificari legate de candidaturile PMP la Bucuresti. Situatia este foarte simpla, PMP nu a fost invitat in Alianta pentru Bucuresti. USR se opune.

Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoana cu care am discutat in aceasta perioada in mod onest a fost Nicusor Dan pe care il cunosc de 20 de ani.

PMP este dispus oricand sa creeze o alianta in jurul candidaturii lui Nicusor Dan, cu o lista comuna pentru Consiliul General. Aceasta trebuie sa fie creata si agreata de candidat, fiind echipa alaturi de care va lucra. De asemenea, candidati comuni la toate sectoarele. Asa arata o alianta de invingatori.

PMP are candidati care si singuri vor invinge PSD-ul, insa intr-o alianta putem castiga in cel putin 5 sectoare. Separat, in cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a scris Tomac pe Facebook.

Liderii USR au spus ca este de neacceptat prezenta PNP in alianta pentru a ca sustinut-o pe Gabriela Firea in Consiliul General.

Traian Basescu a anuntat recent ca este dispus sa candideze la Primaria Bucuresti daca PMP nu va fi acceptat in Alianta pentru Bucuresti.

„Categoric, daca alianta de dreapta inseamna doar PNL si USR, nu voi lasa partidul sa ramana in deriva. Noi am fost cei care au initiat ideea ca Nicusor Dan sa fie candidat unic pentru dreapta. Acum aflam ca PMP nu e binevenit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi. Ne vom juca sansa”, a spus Basescu la Digi24.

„Singura problema este o decizie a partidului. I-am informat ca daca au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitandu-i ca dupa ce definitiveaza lista de candidati sa aiba in vedere si candidatura mea”, a spus Traian Basescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: