news

Trofee de razboi germane, la Moscova: un tanc „Leopard” si o masina de lupta „Marder”, in expozitia pregatita pentru ziua de 9 mai

Armata rusa vrea sa isi demonstreze succesele obtinute in invazia Ucrainei cu o expozitie de trofee de razboi, la Moscova. Printre „prazile” expuse se numara si arme furnizate de Germania, potrivit dpa., preluata de presa germana.

La mai bine de doi ani de la inceputul invaziei sale in Ucraina, Rusia expune astfel, printre cele aproximativ 30 de „exponate” si un tanc de lupta german Leopard 2 si un vehicul de lupta al infanteriei Marder, la expozitia de capturi de razboi de la Moscova, prilejuita de evenimentele de 1 si 9 mai din capitala Rusiei. Inainte de deschiderea expozitiei, numerosi moscoviti curiosi, precum si presa locala, s-au adunat deja in Parcul Pobeda (Parcul Victoriei) pentru a vedea tehnologia de lupta occidentala pazita de soldati inarmati.

Potrivit reprezentantilor armatei, organizatorul expozitiei, este vorba de tehnologie militara, a aliatilor occidentali ai Ucrainei, capturata de la fortele armate ale Kievului. Acestia spun ca pentru aceste trofee, unitatile rusesti care au distrus sau au pus mana pe aparatele de lupta occidentale vor primi „mari recompense”.

Expozitia intitulata „Istoria se repeta. Victoria noastra este inevitabila” a fost organizata special pentru data de 9 mai. Este vorba despre cea mai importanta sarbatoare publica din Rusia, care aniverseaza victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In mod traditional, in aceasta zi, in Piata Rosie din Moscova are loc si cea mai mare parada militara din tara, cu mii de soldati, vehicule blindate, rachete dar si cu un discurs al presedintelui rus Vladimir Putin.

Reprosurile lui Putin privind livrarile de arme germane

Liderul de la Kremlin, care a declansat razboiul de agresiune impotriva Ucrainei in 24 februarie 2022, vede invazia ca pe o lupta impotriva Occidentului si in primul rand impotriva SUA. Putin a criticat de multe ori in special Germania pentru livrarea de tancuri de lupta si alte arme grele catre Ucraina, deoarece acestea sunt destinate sa ucida rusi cu arme germane, pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Ucraina, pe de alta parte, subliniaza ca foloseste armele occidentale pentru a se apara de teroarea rusa si ca lupta astfel pentru supravietuirea sa ca stat.

Tancul de lupta „Leopard 2”, expus acum la Moscova, ar fi fost capturat in timpul luptelor din regiunea ucraineana Avdiivka, in timpul avansului rusilor din  Donbass. Vehiculul blindat de lupta al infanteriei „Marder” se crede, de asemenea, ca a fost scos din lupta, tot la Avdiivka, la sfarsitul lunii martie.

Expozitia de trofee are exponate, inclusiv din Marea Britanie, SUA, Franta si Australia, si este deschisa pe tot parcursul lunii mai, potrivit armatei ruse.

De asemenea, in capitala ucraineana Kiev, tehnologia de lupta rusa capturata este, de asemenea, expusa in mod repetat in centrul orasului. Fiecare dintre partile beligerante doreste sa mentina in felul acesta vie credinta in victoria asupra inamicului, scrie publicatia obermain.de.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

3 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

4 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

2 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

2 ore ago