externe

„Trofeu special” capturat de Ucraina de la invadatorii rusi: sistem de rachete antiaeriene Pantsir-C1. Costa 14 milioane de dolari

Fortele Armate ale Ucrainei anunta ca au capturat un sistem de rachete antiaeriene Pantsir-C1. Costul acestei arme este de 14 milioane de dolari.

„Inca o operatiune de succes, inca un trofeu ‘special’: Complexul rusesc de rachete antiaeriene autopropulsate si artilerie Pantsir-C1”, anunta cu mandrie Fortele Armate ale Ucrainei pe Twitter.

Este al treilea astfel de sistem capturat de ucraineni.

Premierul britanic Boris Johnson si-a exprimat joi ingrijorarea cu privire la ipoteza potrivit careia regimul ”barbar” de la Moscova ar putea recurge la arme chimice in Ucraina, relateaza AFP.

”Lucrurile pe care le auziti despre armele chimice fac parte direct din strategia lor”, a declarat joi premierul britanic intr-un interviu pentru Sky News, fiind un ecou al ingrijorarilor exprimate de Statele Unite.

”Ei (rusii) incep prin a spune ca exista arme chimice care au fost stocate de adversarii lor sau de americani. Si atunci cand ei insisi desfasoara arme chimice, asa cum ma tem ca o fac, au un fel de maskirovka” – un termen rusesc pentru a desemna arta de a insela inamicul – „o poveste falsa pregatita”, a declarat Boris Johnson.

”Am vazut-o in Siria, am vazut-o… chiar si in Marea Britanie”, a continuat el, referindu-se la cazurile de otravire de pe teritoriul britanic. ”Este un guvern cinic, barbar”, a continuat el.

In pofida dezmintirilor ruse, Regatul Unit considera Moscova responsabila pentru otravirea in 2018 la Salisbury (sudul Angliei) a fostului agent dublu rus Serghei Skripal.

Ancheta publica britanica asupra mortii lui Dawn Sturgess, victima colaterala a otravirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal cu Noviciok va fi deschisa intr-o saptamana, a anuntat joi guvernul britanic.

In pofida concluziilor Londrei in acest sens, Moscova a negat intotdeauna orice implicare in aceasta afacere in care trei agenti ai serviciilor de informatii ruse au fost inculpati in ancheta penala britanica si se afla sub incidenta unor mandate de arestare.

Otravit cu Noviciok, fostul agent dublu Serghei Skripal a fost gasit cu fiica sa Iulia, ambii inconstienti, pe o banca dintr-un oras de langa Salisbury si ambii au fost spitalizati in stare grava.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Pieleanu iese cu un nou sondaj, l-a trantit pe Piedone pe locul 3. Acum o luna, Piedone era pe locul 1 cu 44%

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe…

2 ore ago

Germania: Politia a arestat un cetatean rus care a injunghiat mortal doi ucraineni in Bavaria

Politia germana a arestat, sambata seara, un cetatean rus suspectat de uciderea a doi cetateni…

14 minute ago

Doi ursi, pusi pe fuga dupa ce au incercat sa atace un campion de karate, in Japonia

O pereche de ursi au ales persoana nepotrivita cu care sa se puna in Japonia,…

38 de minute ago

Plangere la CNCD contra lui Ciolacu dupa ce seful PSD a spus ca s-ar simti „jignit” daca e facut moldovean

Liderul filialei municipale Iasi a USR, deputatul Filip Havarneanu, a anuntat ca a depus plangere…

O oră ago

Un barbat a fost gasit decedat pe o plaja din Mamaia, in aceasta dimineata – VIDEO

Astazi, 28 aprilie 2024, pe plaja, in dreptul hotelului Sulina din Mamaia, a fost descoperita…

O oră ago

Nemtii nu se joaca: politia din Berlin i-a evacuat in forta pe protestatarii pro-palestinieni care facusera tabara chiar in fata cladirii Reichstagului – VIDEO

Politia germana a actionat in forta pentru a evacua o tabara de protest pro-palestinian, instalata…

2 ore ago