Trump rupe prietenia cu o importanta tara musulmana: „Nu ne-au oferit in schimb decat minciuni si inselaciune, luandu-i drept idioti pe liderii nostri”

externe

Presedintele american Donald Trump a lasat de inteles luni ca ar putea anula ajutorul furnizat Pakistanului, in prima sa postare pe Twitter din 2018, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Statele Unit au acordat in mod stupid 33 de miliarde de dolari ajutor Pakistanului in ultimii 15 ani, iar ei nu ne-au oferit in schimb decat minciuni si inselaciune, luandu-i drept idioti pe liderii nostri”, a scris presedintele SUA, in postarea sa pe Twitter putin dupa ora 07.00 (13.00 GMT).

„Ei adapostesc teroristi pe care noi ii vanam in Afganistan, fara mare ajutor. Gata!”, a atras atentia Trump.

Cotidianul New York Times a relatat saptamana trecuta ca administratia Trump ia in considerare foarte serios posibilitatea de a nu mai oferi un ajutor de 255 de milioane de dolari al carui transfer a fost deja amanat, spunand ca Pakistanul nu face suficient pentru a combate gruparile teroriste care se afla pe teritoriul sau.

Relatiile dintre SUA si Pakistan, deja in dificultate din timpul administratiei Obama, care denunta de asemenea atitudinea ambigua a Islamabadului, in special fata de rebelii talibani din Afganistan impotriva carora SUA lupta de la sfarsitul lui 2001, s-au degradat si mai mult de la venirea lui Donald Trump la Casa Alba.

Trump a amenintat inca din decembrie ca nu va mai oferi ajutor Pakistanului. „Oferim sume enorme in fiecare an Pakistanului. Trebuie ca si ei sa ne ajute”, a spus Trump la prezentarea strategiei sale de securitate nationala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: