Trump s-a tinut de cuvant. Prima actiune pentru eluciderea misterelor care inconjoara uciderea lui John F. Kennedy: „Permit astazi ca valul sa fie in sfarsit ridicat”

externe

Presedintele SUA Donald Trump a dispus, joi, declasificarea a 2.800 de documente referitoare la asasinarea fostului presedinte John F. Kennedy, in 1963, dar alte cateva sute de documente raman in continuare blocate, la solicitarea FBI si CIA, scrie washingtonpost.com, citat de news.ro.

Trump a dispus declasificarea imediata de catre Arhivele Nationale a 2.800 de documente, pentru restul de cateva sute de documente existand o perioada de revizuire de 180 de zile.

„Permit astazi ca valul sa fie in sfarsit ridicat. In acelasi timp, departamentele si agentiile executive mi-au propus ca anumite informatii sa continue sa fie redactate din cauza problemelor de securitate nationala, de aplicare a legii si de probleme externe. Nu am de ales – astazi – si accept decat sa permit un prejudiciu ireversibil securitatii natiunii noastre“, spune Donald Trump, intr-un comunicat publicat de Casa Alba.

Arhivele Nationale au facut deja publica cea mai mare parte a documentelor referitoare la asasinarea fostului presedinte american John F. Kennedy, dar mai ramasese blocat un ultim lot.

Congresul a decis in 1992 ca documentele referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor fi facute publice in termen de 25 de ani, daca presedintele nu decide ca ar putea afecta securitatea nationala.

Arhiva contine peste 3.000 de documente care nu au fost inca prezentate si peste 30.000 care au fost deja facute publice, insa intr-o varianta cenzurata.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea presedinte american. El a fost impuscat in 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas, cel considerat vinovat de asasinarea sa fiind Lee Harvey Oswald.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: