Trump si Putin au incins telefonul ca sa puna lumea la cale si s-au oprit la situatia dintr-o zona tensionata

externe

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat luni, in debutul unei intalniri cu omologul sau palestinian, Mahmoud Abbas, ca a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian, transmite AFP.

„Tocmai am discutat cu presedintele american Trump. Evident, am vorbit despre conflictul israeliano-palestinian”, a declarat liderul de la Kremlin. Ultima convorbire telefonica intre Trump si Putin a avut loc la jumatatea lunii decembrie, aminteste Agerpres.

Vizita lui Mahmoud Abbas in Rusia intervine la doua saptamani dupa cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Presedintele palestinian cauta asigurari la Vladimir Putin privind sustinerea Moscovei in fata Washingtonului, care a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului. „Este foarte important pentru noi sa va cunoastem opinia personala, pentru a cadea de acord asupra unei baze de discutie si a pune in practica abordari comune pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Vladimir Putin.

„Avand in vedere atmosfera creata de actiunile Statelor Unite, noi (…) refuzam orice cooperare cu SUA ca mediator”, a aratat Abbas.

„In cazul unei intalniri internationale, solicitam ca Statele Unite sa nu fie singurul mediator, ci doar o parte a mediatorilor”, a subliniat acesta, potrivit traducerii in limba rusa a declaratiilor sale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: