Trump, ultima aroganta: „Sfarsitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidentiala” a SUA

externe

Presedintele american in exercitiu Donald Trump a recunoscut joi incheierea mandatului sau si a promis o tranzitie ”ordonata” a puterii pe 20 ianuarie dupa ce Congresul Statelor Unite a ratificat joi victoria presedintelui ales, democratul Joe Biden, in scrutinul prezidential din 3 noiembrie, transmit agentiile de presa internationale.

Intr-o declaratie publicata imediat dupa decizia Congresului, Trump a spus ca aceasta reprezinta „sfarsitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidentiala” a SUA, relateaza CNN.

„Chiar daca nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele ma sustin, totusi va exista o tranzitie pasnica pe 20 ianuarie”, a spus Trump in comunicatul de presa.

„Am spus mereu ca ne vom continua lupta pentru a ne asigura ca vor fi numarate doar voturile legale. Desi acest lucru reprezinta sfarsitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidentiala, este doar inceputul luptei noastre pentru a face din nou America mareata”, a adaugat Trump.

Congresul SUA a ratificat joi victoria presedintelui ales, democratul Joe Biden, in scrutinul prezidential din 3 noiembrie, transmite EFE.

Ratificarea are loc dupa o lunga si extraordinara zi de 6 ianuarie care a fost marcata de un asalt asupra Congresului comis de sustinatori ai presedintelui in exercitiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, comenteaza sursa citata.

Comentarii: