politica

Trupe franceze in Romania. Iohannis transmite ca „saluta cu caldura” anuntul presedintelui Emmanuel Macron

Presedintele Klaus Iohannis transmite ca saluta „cu caldura” anuntul omologului sau francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea Frantei de a transfera trupe pe teritoriul Romaniei in cadrul misiunilor NATO.

„Salut cu caldura anuntul presedintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Frantei de a participa la prezenta militara avansata a NATO in Romania. Parteneriatul strategic dintre Romania si Franta va fi astfel consolidat pe flancul estic, in regiunea Marii Negre”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Si liderul USR, europarlamentarul Dacian Ciolos, a salutat decizia presedintelui Emmanuel Macron, care a anuntat ca Franta este pregatita sa contribuie cu trupe NATO pe teritoriul Romaniei.

”Salut decizia presedintelui Emmanuel Macron, care a anuntat ca Franta este pregatita sa contribuie cu trupe NATO pe teritoriul Romaniei. Anuntul a fost facut in fata sefilor militari dintr-un comandament de langa Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezenta la eveniment”, a scris Ciolos, miercuri seara, pe Facebook.

Acesta considera decizia ca fiind bine-venita si ”o noua garantie” pentru tara noastra.

”Inca din 2016, am discutat despre o prezenta a trupelor franceze in Romania sub steagul NATO si, cu atat mai mult cu cat contextul este extrem de tensionat la granita cu Ucraina, decizia de astazi este una bine-venita si o noua garantie pentru tara noastra”, a afirmat Ciolos.

Europarlamentarul francez Natalie Loiseau a anuntat pe Twitter ca „in aceasta seara Emmanuel Macron a anuntat disponibilitatea Frantei de a participa la o prezenta militara avansata a NATO in Romania. Franta este solidara cu statele europene preocupate de securitatea lor”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

2 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

5 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

5 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

5 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

5 ore ago