Tudor Chirila nu crede o iota din ce spune Dragnea: „Increderea mea este zero. Dragnea si Grindeanu pregatesc un alt tip de asalt”

news

Tudor Chirila nu are incredere ca Liviu Dragnea isi doreste cu adevarat abrogarea ordonantei 13, asa cum a solicitat vineri. Chirila este convins ca Dragnea pune la un nou atac la adresa justitiei.

„Increderea mea in Dragnea si Grindeanu este ZERO asa ca nu pot sa nu ma gandesc ca si-au schimbat strategia si pregatesc un alt tip de asalt. Este doar un comunicat de presa care nu ne spune nimic despre ce se intampla in spatele usilor inchise si daca asta este intr-adevar mesajul si acolo. Pana la urma e posibil ca intelegerea din culise sa fie alta si la vot parlamentarii PSD sa il ‘dezamageasca’ pe liderul suprem votand pentru respingere. Dar asta ar insemna ca parlamentarii nu-si mai asculta liderul ceea ce in PSD nu prea e permis. Un lider care nu se impune intr-un partid care functioneaza pe verticala ar trebui sa demisoneze. Pe scurt, nu cred o iota. Miza e prea mare ca sa renunte asa usor”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a facut un apel, vineri, catre toti membrii Parlamentului ca in cel mai scurt timp sa parcurga procedurile si sa adopte legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala.

„In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al PSD, fac un apel catre toti colegii din Parlament ca in cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura sa adoptam legea de aprobare a Ordonantei 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele doua Coduri. Inteleg ca toate partidele parlamentare isi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate in acest sens, ceea ce inseamna ca o respingere a OUG 14 este exclusa, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifica”, a declarat Dragnea, citat intr-un comunicat transmis vineri.

El a explicat ca dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesara o solicitare speciala in aceasta privinta.

„Am vazut ca unele partide au cerut dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresa pentru acest lucru. Intrucat e vorba de o ordonanta de urgenta, ea trebuie dezbatuta in regim de urgenta. Asa spune Constitutia Romaniei la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca aceasta procedura de urgenta sa fie parcursa in cel mai scurt timp permis de regulament, astfel incat Parlamentul sa voteze pentru abrogarea Ordonantei 13 si sa trimita rapid legea spre promulgare”, a indicat presedintele Camerei Deputatilor.

Guvernul a adoptat, la data de 5 februarie, OUG nr.14/2017 privind abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Actul normativ a fost publicat, in aceeasi zi, in Monitorul Oficial, Partea I.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: