Tudor Chirila, revoltat ca PNL ii primeste pe „traseisti”: „Acest comportament le va aduce proteste de strada. Destul de curand”

analize

Tudor Chirila avertizeaza PNL ca s-ar putea confrunta. „destul de curand”, cu proteste de strada avand in vedere comportamentul din ultima perioada. Chirila este revoltat ca liberalii i-au primit intre ei pe traseistii Daniel Constantin si Sorin Campeanu.

„Incepe sa mi se confirme banuiala ca PNL nu isi doreste alegeri anticipate decat ca sa conserve un vot anti PSD si sa beneficieze de avantajul electoral actual. Dar ce face PNL acum? Pai, primeste in partid doi parlamentari de la PRO Romania, partidul lui Ponta care spera ca va putea sa reconstruiasca mentalitatea PSD intr-un pachet nou, orbitor. Nu le-a mers acolo, iar acum sobolanii parasesc corabia.

Pentru cine nu stie, Daniel Constantin era mana dreapta a lui Voiculescu la Partidul Conservator, acum ceva vreme. Dupa care a trecut un pic pe la ALDE si apoi a ajuns la Ponta. Pentru ca acum sa-si cumpere un loc in PNL cu votul anti Dancila pe care l-a dat in Parlament.

PNL zice ca lupta pentru o Romanie normala. Lozinci de adormit copiii. Traseismul politic este imoral si nu este justificat nici macar de trantirea unui guvern ca PSD. Pentru ca daca pretul pentru caderea PSD-ului este sa-ti populezi partidul cu impostori, incompetenti sau oportunisti, atunci suntem in acelasi loc.

Probabil ca asta este viziunea despre o Romanie normala a lui Ludovic Orban. O Romanie in care ei se fac ca guverneaza, dar in realitate nu urmaresc altceva decat un mandat de patru ani in care sa-si faca jocurile. Am inteles asta destul de repede din abordarea nesanatoasa si incerta a capitolului educatie (am sa va povestesc zilele urmatoare experienta mea cu PNL pe tema asta). Ceea ce nu a inteles PNL este ca acest comportament fata de asteparile Romanilor le va aduce din nou proteste de strada. Destul de curand. Dar pe ei nu de asta ii doare, ci sa-si ‘intareasca’ partidul cu ‘oameni noi’.

PS. De alegerile in doua tururi se aude ceva?”, a scris Chirila pe Facebook.

ostii lideri ai Pro Romania Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin vor fi cooptati in structurile de conducere ale Partidului National Liberal, conform unui protocol care prevede si atragerea altor parlamentari din acelasi partid care au sustinut guvernul liberal, a anuntat, luni, presedintele PNL, premierul Ludovic Orban.

„Am aprobat un protocol de inglobare, de integrare in PNL a tuturor celor care au fost alaturi de noi la investirea Guvernului, la motiunea de cenzura si care au decis sa se alature PNL. Vor fi cooptati in structurile de conducere la nivel national, judetean si local. La nivel national vor fi cooptati in structura de conducere domnul rector Sorin Cimpeanu si domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin’, a precizat Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Potrivit sefului Executivului, acesti parlamentari de la Pro Romania au ales sa se alature PNL si nu sa ramana „rataciti pe la usile PSD, cum sunt altii”.

„Lucrurile sunt logice. Pro Romania a fost alaturi de noi la daramarea Guvernului PSD, apoi a fost alaturi de PSD si a refuzat investirea. Tot acest grup de colegi, colegi incepand de astazi, nu au vrut sa se intoarca alaturi de PSD. Noi am purtat discutii, au luat aceasta decizie de a veni in PNL si de a nu ramane rataciti pe la usile PSD, cum sunt altii”, a incheiat Orban.

Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin, fondatori si prim-vicepresedinti ai Pro Romania, au demisionat din partid alaturi de mai multi membri in decembrie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: