Tudorel Toader a intrat in panica, refuza sa se prezinte la DNA. Afacerea Dragnea-CEDO il sperie de moarte

news

Surse judiciare citate de hotnews.ro anunta ca fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a fost chemat luni la DNA pentru audieri in cazul fostului agent guvernamental al Romaniei la CEDO Viorel Mocanu. 

Conform surselor citate, Tudorel Toader a fost citat la DNA in dosarul lui Viorel Mocanu si nu s-a prezentat. Nu este prima data cand Toader este citat de procurorii DNA in acest dosar, au adaugat sursele judiciare.

In anul 2017 Liviu Dragnea a deschis la CEDO un proces impotriva statului roman prin care spera sa obtina apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie revizuirea sentintei din Dosarul Referendumul.

Dragnea s-a plans la CEDO ca un magistrat asistent s-a aflat printre cei care au semnat motivarea deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania de condamnare. Avocatul lui Dragnea, irlandezul Bernard O’ Connor, a invocat jurisprudenta CEDO in cazul „Cerovsek si Bozicnik v. Slovenia”.

In 6 decembrie 2018, fostul agent guvernamental la CEDO de dinaintea lui Mocanu, Catrinel Brumar, a combatut argumentele avocatului lui Dragnea si argumenteaza ca nu se aplica precedentul din Slovenia.

In 12 februarie 2019, cu o saptamana inainte de un termen limita stabilit de CEDO pentru ca guvernul sa aduca observatii suplimentare in dosar, premierul Dancila o demite pe Catrinel Brumar. In locul ei, Dancila il numeste in aceeasi zi pe Viorel Mocanu.

In 11 martie 2019, Mocanu depune observatiile suplimentare in dosarul Dragnea contra Romaniei, in care mentioneaza aplicarea precedentului invocat chiar de avocatul lui Dragnea.

Observatiile lui Viorel Mocanu din 11 martie 2019, trimise la CEDO, au fost primite cu entuziasm de avocatul lui Dragnea, care a aratat Curtii de la Strasbourg ca astfel guvernul roman ii dadea dreptate reclamantului Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: