Tudorel Toader a lesinat. Gunther Krichbaum: „Franta si Germania ar putea sa o sustina pe Kovesi la sefia Parchetului European. Este predestinata pentru aceasta functie”

news

Presedintele comisiei pentru afaceri europene, Gunther Krichbaum, a declarat joi, la Bucuresti, ca Franta si Germania, desi au propriii candidati pentru sefia Parchetului European, ar putea ajunge la un compromis pentru a o sustine pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Competentele dnei Kovesi sunt fara nicio urma de indoiala, este practic predestinata pentru aceasta functie si eu mi-as putea imagina ca Germania si Franta ar putea ajunge la un compromis si ar putea gasi o solutie de comun acord in favoarea candidatului roman. Am adresat si o solicitare ministrului roman al Justitiei de a se situa si de a sprijini candidatul roman pentru ca este un candidat care are sanse si care este candidat la o functie inalta la nivel european si care ar fi practic oprit, franat de catre propriii sai conationali”, a declarat Krichbaum, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, citat de G4Media.

Parlamentarul german, care s-a remarcat in trecut prin critici dure impotriva derapajelor de la respectarea statului de drept in Romania, a dezvaluit ca Tudorel Toader a sustinut in fata delegatiei germane ca nu el a revocat-o pe Kovesi de la sefia DNA, ci presedintele Klaus Iohannis.

„Noi stim cum au functionat si cum functioneaza lucrurile in Romania si ar fi mai simplu, asa ca sa folosim un exemplu mai clasic, sa faci sa treaca o camila printr-o gaura de ac decat sa accepte Comisia de la Venetia o incalcare a statului de drept. De asemenea, domnul Toader a spus textual ca ”m-as bucura daca ea, adica dna Kovesi, v-ar face si dvs ceea ce ne-a facut noua, aici in Romania”, acest lucru fiind practic o declaratie destul de clara. Tot ce-a facut, de fapt, dna Kovesi este sa lupte in favoarea statului de drept, a combatut coruptia si meritul sprijinul si nu altceva”, a punctat parlamentarul german.

Declaratiile lui Krichbaum vin dupa ce luni ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca cei care au selectat-o pe Laura Codruta Kovesi pe primul loc pe lista scurta pentru sefia Parchetului European nu cunosc abuzurile pe care aceasta le-a comis in Romania si a anuntat ca va trimite fiecarui ministru de justitie din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din functia de sefa a DNA.

Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc in selectia pentru postul de procuror european realizata de un Comitet special de selectie. Ea a fost urmata de Jean – Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

Mai mult despre: ,


Comentarii: