Tudorel Toader, dat de gol. Ministrul ascunde un raport GRECO foarte grav privind legile justitiei: „Solicitam publicarea lui de urgenta”

news

PNL ii solicita ministrului Tudorel Toader sa publice de urgenta raportul GRECO pe Legile Justitiei, a anuntat, miercuri, senatorul liberal Alina Gorghiu.

„Saptamana trecuta a fost elaborat raportul pe procedura de evaluare ad-hoc facut de GRECO pe subiectul Legilor Justitiei din Romania si din Polonia. (…) Este un raport destul de grav la adresa Romaniei, la adresa Parlamentului. (…) Ce s-a intamplat cu acest raport in Romania, spre deosebire de Polonia? Zace in sertarul domnului ministru Toader, la Ministerul Justitiei.

Procedura spune in felul urmator: ca acest raport sa devina public, ca fiecare cetatean din Romania sa poata lua cunostinta de aspectele critice la adresa Legilor Justitiei din acest raport. Romania, prin ministerul de resort, trebuie sa-si dea acceptul si sa publice raportul. Astfel, astazi in Biroul Executiv, s-a luat decizia si am si trimis adresa formala catre minister sa solicitam publicarea de urgenta a raportului. (…) Suspectez, daca nu se va publica de urgenta raportul, ca domnul Toader are ceva de ascuns.

Unul din motivele sau argumentele pe care PNL le va avea in fata CCR va fi si opinia acestui forum. (…) Ii cerem de urgenta publicarea acestui raport. (…) Este un raport public pentru orice cetatean, nu este o depesa, o scrisoare de amor intre domnul Toader si mai stiu eu ce membru al GRECO. Este o problema institutionala care tine de buna functionare a sistemului judiciar din Romania si de cooperarea intre institutii”, a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca joi liberalii din Comisia juridica a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei vor solicita, printr-o scrisoare adresata APCE si PPE, sesizarea Comisiei de la Venetia pe Legile Justitiei, amintind ca deja exista un precedent in cazul Legii de modificare a Ordonantei 26/2000.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: