Tudorel Toader nu putea rata ocazia. Ministrul se implica in cazul mortii condamnatului Stan Mustata

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut, joi, efectuarea unor controale la penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu, dupa decesul fostului judecator Stan Mustata.

Ministrul Justitiei a confirmat, pentru Agerpres, ca a cerut efectuarea de verificari in toate unitatile de detentie prin care a trecut fostul magistrat, care executa o pedeapsa privativa de libertate.

Fostul judecator Stan Mustata, condamnat la o pedeapsa de opt ani si jumatate pentru luare de mita, a murit, miercuri, la Spitalul „Carol Davila”, in urma unui infarct miocardic.

„In data de 8 august 2018, in jurul orei 22,00, s-a inregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucuresti – Jilava care se afla internata intr-o retea sanitara publica. Conform procedurilor legale, au fost dispuse urmatoarele masuri anuntarea familiei persoanei decedate, informarea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate si urmeaza a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor si imprejurarilor care au condus la producerea evenimentului. Precizam ca persoana custodiata era inregistrata in evidenta unitatii penitenciare cu afectiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administratiei locului de detinere a fost demarata o ancheta interna”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

In urma unei sesizari primite de la Spitalul Militar „Carol Davila”, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au deschis un dosar penal de moarte suspecta.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: