Tudorel Toader, reactii batjocoritoare la adresa lui Dragnea, in timp ce seful PSD isi asteapta sentinta. Ce spune despre demisie

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca nu are emotii cu privire la motiunea simpla la adresa sa, care urmeaza sa fie dezbatuta si votata luni in Senat.

„Orice zi este importanta, orice zi are si parti placute, si parti mai putin placute. Eu nu-mi pun problema, (…) pentru ca dansii au deplina libertate sa se exprime prin vot, eu am deplina obligatie sa-mi indeplinesc misiunea de ministru, cat sunt ministru. In rest, nu ma cuprind emotiile pentru ca, realmente, nu am de ce”, a declarat Tudorel Toader, luni, la Senat.

Intrebat daca are semnale ca senatorii PSD ar putea vota pentru sustinerea motiunii, ministrul a raspuns: „Nu, nu am semnale, practic, nici nu am fost preocupat de a recepta astfel de semnale”.

„In weekend am fost la Iasi, in weekend mi-am tinut orele la facultate. Acum sunt cu un grup de studenti de la Facultatea de Drept. I-a primit domnul presedinte Tariceanu, le-a spus cateva cuvinte, dat fiind ca domnia sa este ocupat, vine prim-ministrul din Georgia, am inteles, si din Vietnam, nu stiu daca nu, dupa aceea. Ma duc acum sa vada, ma rog, un tur de orizont al Palatului Parlamentului, dupa aceea ne asteapta la Curtea Constitutionala domnul presedinte Dorneanu, am fost la minister, ne ducem la agentul guvernamental, la Institutul Diplomatic, la Avocatul Poporului”, a spus Toader.

Despre varianta de a face un pas in spate de la conducerea Ministerului Justitiei, avand in vedere ca presedintele PSD si-a exprimat nemultumirea fata de el, Toader a raspuns ironic, facand doi pasi inapoi: „Uitati, il fac, am facut doi”.

„Orice varianta este posibila. Eu v-am spus si ca, repet, fara ca sa deduceti altceva, faptul ca voi ramane in minister si ca-mi voi indeplini obligatiile pana in momentul in care in Monitorul Oficial apare cu nume si prenume un alt ministru. In momentul acela il astept la minister, in momentul acela predau documentele pe baza de proces-verbal, dau sigiliul ministerului si la gara”, a completat Toader, intrebat despre varianta demisiei, informeaza Agerpres.

El a mentionat ca nu a discutat cu premierul despre situatia sa in ultima perioada, avand in vedere agenda incarcata.

„Ba a fost plecata doamna prim-ministru, ba am fost plecat eu si apoi chiar nici nu-i bine sa discut, sa nu spuneti dumneavoastra ca am influentat sau incercat sa influentez o astfel de decizie”, a mai spus Toader.

Intrebat daca se asteapta sa fie „salvat” de senatorii PSD, ministrul a replicat: „De la ce sa ma salveze? De ce? Sunt intr-un pericol sau ce?”.

„Si daca este un vot cu efecte juridice, eu ma duc frumos la Iasi, sunt suspendat pana-n ziua in care inceteaza mandatul de ministru, a doua zi reiau atributiile de rector, activitatea cu studentii este absolut minunata, placuta, am o experienta de multi, multi ani de zile la catedra, am un cabinet de avocatura. Spuneam ca exista viata si dupa ministeriat”, a aratat Toader.

Cu privire la o decizie a CEx al PSD sau a premierului in cazul sau ori la varianta demisiei, ministrul a afirmat ca „toate variantele sunt deschise”.

Toader a subliniat ca o eventuala demisie a sa este un act unilateral.

„Cu domnul Tariceanu, probabil, ma voi revedea la orele 16,00, la motiune. Nu cred ca vom avea timp… Ce sa fac, sa-l consult, imi dau demisia, nu-mi dau demisia? Nu cred ca vom avea timpul necesar, iar, pana la urma, demisia este un act de vointa unilateral si care nici nu poate fi refuzat, sa spunem, cenzurat”, a spus ministrul.

La insistenta jurnalistilor, intrebat daca va face un „pas urmator” in cazul in care motiunea simpla va fi votata in Senat, Toader a spus: ” Voi lua act de rezultatul motiunii”.

Motiunea simpla „Justitia, victima sigura in mainile lui Toader”, initiata de PNL si USR, urmeaza sa fie dezbatuta si votata luni in plenul Senatului.

Mai mult despre:


Comentarii: