Tudorel Toader se considera erou national: „Acestea sunt motivele pentru care am fost revocat din Guvern”

news

Tudorel Toader, unealta PSD.

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, tine sa aduca din nou aminte ca a fost revocat din Guvern pentru ca a refuzat sa le faca pe plac lui Dragnea si Tariceanu.

„Doar pentru cei ce vor sa vada/ stie adevarul ! In principal, pentru ca am refuzat :
1. OUG privind amnistia si gratierea;
2. OUG pentru modificarea Codului penal;
3. OUG pentru modificarea Codului de procedura penala;
4. OUG pentru contestarea hotararilor pronuntate de catre ICCJ in completele de 5 judecatori,
…am fost revocat din Guvern!”, a scris Toader pe Facebook.

Miercuri, el a avut o alta postare in acelasi sens, in care subliniaza de ce a „refuzat” amnistia si gratierea.

„O simpla constatare ! Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia si gratierea, proiect care a ” stat” in Parlament din ianuarie 2017 (cand la MJ era Fl. Iordache), asteptandu-si momentul favorabil.

Exprim convingerea faptului ca a devenit si mai simplu de inteles, refuzul meu, in calitate de Ministru al Justitiei, de a promova OUG privind amnistia si gratierea, impotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penala este apanajul legiuitorului !”, a scris Toader.

PSD si ALDE au decis intr-o sedinta de coalitie desfasurata miercuri ca vor respinge in Parlament proiectul de lege privind amnistia si gratierea, se arata intr-un comunicat al PSD. In decembrie 2018, in cadrul Consiliului National al PSD, Tariceanu a solicitat un „moment zero” in Justitie, adica tocmai amnistie si gratiere.

„Astazi a avut loc o noua sedinta a coalitiei de guvernare PSD-ALDE, o discutie care a vizat atat componenta politica a aliantei, cat si pe cea guvernamentala. In cadrul discutiei de astazi, am abordat tema functiilor vacante in guvern, precum si sesiunea parlamentara extraordinara, in cadrul careia vom respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. In saptamana care urmeaza, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de masuri care privesc actul de guvernare asumat si agenda publica”, informeaza comunicatul.

In decembrie 2018, Tariceanu milita puternic pentru amnistie si gratiere, in fata unor pesedisti extaziati.

„Marea majoritate a romanilor sunt constienti ca in Justitia din Romania s-au produs grave abuzuri, cu implicatii majore in viata politica, sociala a tarii. Aceste abuzuri au avut doua consecinte majore: o deteriorare a vietii politice, culminand cu increderea din ce in ce mai redusa in sistemul democratic si o acaparare a sistemului economic de oameni si companii apropiate statului paralel.

Asa s-a ajuns ca Maior, Coldea, Kovesi, Livia Stanciu sa stabileasca cine poate fi presedintele Romaniei sau poate fi ministru, pana la cine poate fi director intr-un minister sau altul. Lucrurile au luat-o complet razna din 2010 si sistemul nu a dat inapoi nici dupa schimbarea locatarului de la Cotroceni.

Inaltilor demnitari li se fac in continuare dosare, cu intentie politica, ca sa poata fi plimbati acesti oameni pe la DNA oricand este ceva important in Romania. Au inchis cercul prin inventarea protocoalelor secrete.

Miile de romani au fost victime ale unitatilor de elita ale DNA. Noi putem sa ne aparam, dar pe ei cine ii apara?

Ce e de facut, inchidem ochii si ne prefacem ca aceste abuzuri nu exista? Evident ca nu. Nu neg necesitatea unei societati curate, bazate pe meritocratie.

Romania trebuie vindecata de nedreptati si abuzuri, trebuie sa inceapa sa se uite inainte si mai putin inapoi.

Consider ca am ajuns in ultimul ceas in care ne putem aseza la masa, putere si opozitie, parlament si guvern, presedinte si societate civila, pentru a hotari masurile care trebuie luate pentru ca abuzurile sa nu mai fie posibile, pentru ca justitia sa devina accesibila oricui, iar nedreptatile indreptate. Daca ei nu vor sa o faca, o putem face noi. Datoram asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat. Trebuie sa existe un moment zero, sa tragem o linie si sa o luam de la capat”, spunea Tariceanu in cadrul Consiliului National al PSD.

Mai mult despre:


Comentarii: