Tudorel Toader tine sa fie penibil si in plan extern. Desi OECD nu-l baga in seama, ministrul Justitiei insista

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca nu a primit niciun raspuns la solicitarea adresata Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) in legatura cu afirmatiile lui Drago Kos, seful structurii anticoruptie, care a spus ca decizia CCR privind revocarea sefei DNA contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar si a anuntat ca va retrimite o solicitare in acest sens.

”OECD nu a raspuns la intrebarea daca declaratiile atribuite domnului Kos au fost facute in nume personal sau in numele organizatiei. Voi reveni cu aceeasi intrebare!”, a scrie, luni, Tudorel Toader pe Facebook.

In 4 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis OECD o scrisoare prin care solicita sa i se comunice daca afirmatiile lui Drago Kos, seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care a spus intr-un interviu pentru ziare.com ca decizia CCR privind revocarea sefei DNA contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar, au fost facute in nume propriu sau in numele OECD.

„Pentru a se clarifica daca declaratiile atribuite dlui Kos au fost facute in nume personal sau in numele OECD, am transmis scrisoarea catre OECD!”, a anuntat ministrul Justitiei, pe Facebook.

Anterior, Toader anunta, intr-un alt mesaj pe Facebook, despre ”amenintari sau manipulari interne?”.

”Amenintari de la OECD, sau manipulari interne? Luni dimineata, ma voi adresa OECD pentru a comunica in mod oficial daca afirmatiile dlui Drago Kos au fost facute in nume propriu sau in numele OECD”, a scris Toader pe contul sau de Facebook.

”Intr-un articol publicat in data de 1 iunie, se afirma faptul ca in numele OECD, dl Drago Kos a facut o serie de afirmatii, de o mare gravitate, la adresa instantei de contencios constitutional romane. Totodata, aceeasi publicatie, citeaza, atribuind aceleiasi surse, de asemenea in numele OECD, afirmatiile potrivit carora «Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare». Data fiind gravitatea acestor afirmatii, precum si experiente similare, cand s-au atribuit unor organizatii, precum GRECO, luari de pozitie care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar sa se faca lamurirea solicitata”, preciza ministrul Justitiei.

Intr-un interviu publicat de ziare.com, Drago Kos, seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, a declarat ca ”recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si independentei sistemului judiciar”.

”Nu pot evita sentimentul ca este o actiune intentionata, cat timp am mai vazut asemenea stranii interferente ale unor curti constitutionale din Balcani in lupta anticoruptie in ultimii ani. Magistratii romani au clarificat ca nu vor reveni la vechile timpuri, cand politicienii le spuneau ce si cum. Comunitatea internationala ii va sustine in aceasta privinta. DNA este una dintre povestile de succes in lupta anticoruptie la nivel mondial. Functionarea si rezultatele sale sunt model de studiu pentru generatii de studenti in intreaga lume. Actualul guvern al Romaniei nu vrea sa continue lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si face orice pentru a gasi o scuza in acest sens. Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare. Imi pare rau ca imaginea tarii are de suferit din cauza declaratiilor lui impulsive”, continua Kos, potrivit ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: