politica

„Tudorel Toader va fi inlocuit cu Carmen Dan la Ministerul Justitiei”. Anunt din Parlament, PSD pregateste urmatoarea miscare

Deputatul PNL Gigel Stirbu a afirmat, miercuri pe Facebook, ca un scenariu care pare tot mai plauzibil ar fi ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa fie inlocuit de PSD pentru ca nu a vrut sa dea ordonanta pe amnistie si gratiere, iar interimatul sa fie asigurat de ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Un scenariu din ce in ce mai plauzibil! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cazut in dizgratia PSD pentru ca nu a vrut sa dea ordonanta de amnistie, atat de dorita de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta sa fie remaniat din functie in urma motiunii simple depuse impotriva lui, la care PSD va avea grija sa asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justitie, care sa dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei. Daca se va da OUG pe amnistie, va fi un ‘frumos cadou’ de 1 decembrie, in anul aniversarii Centenarului”, a scris Gigel Stirbu, miercuri pe Facebook, citat de Mediafax.

Postarea liberalului vine in contextul in care Camera Deputatilor va vota, in plenul de miercuri, motiunea simpla a PNL si USR prin care formatiunile cer demisia ministrului Tudorel Toader.

Referitor la votul in plenul de miercuri al Camerei Deputatilor, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu va sugera social-democratilor cum sa voteze la motiunea simpla impotriva lui Tudorel Toader, lasand la latitudinea fiecarui ales sa isi exercite votul. De cealalta parte, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca e rolul majoritatii sa voteze impotriva.

Documentul prin care Opozitia ii cere demisia ministrului Justitiei spune ca Tudorel Toader este vinovat de faptul ca ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai indepartat pentru romani.

Liberalii arata, in motiunea simpla, ca ministrul Justitiei este „un simplu instrument” in mana celor deranjati de justitia independenta. Pe parcursul a 20 de puncte, tot atatea cate au fost in rapoartele realizate de ministrul Justitiei prin care a propus revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi si a lui Augustin Lazar, PNL si USR il acuza pe Toader ca a „promovat politizarea justitiei”.

De asemenea, ministrul Justitiei este acuzat ca a incalcat legea prin OUG pe Legile Justitiei, ca le-a facut infractorilor „un cadou” si ca a intors Romania in perioada Nastase-Stanoiu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago