Tudorel Toader, vizat de un ultimatum din PSD. I se solicita ca in aceasta saptamana sa ceara revocarea lui Kovesi din fruntea DNA

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu ii solicita imperios lui Tudorel Toader sa ceara schimbarea Laura Codruta Kovesi  din fruntea DNA chiar in aceasta saptamana. „Fofilarea cu aer superior-savant a ministrului Tudorel Toader 2 a frizat deja suficient penibilul”, afirma Plesoianu.

„Ministrul Tudorel Toader 1 a fost de parere ca nu e oportun sa ceara revocarea anticoruptei din sufrageria lui Oprea. Apoi a venit ministrul Tudorel Toader 2, care ne-a dat vreo trei date limita pentru o noua decizie. Le-a depasit cu gratie pe toate trei… Poate ca noul ministru de la Justitie, domnul Tudorel Toader 3, va reusi sa repare grava eroare a ministrului Tudorel Toader 1 si lipsa de curaj, de asumare a ministrului Tudorel Toader 2.

Cert e ca se face in curand un an de la decizia lamentabila a ministrului Tudorel Toader 1. Si mai e tot un an pana cand isi termina distinsa sufragerista mandatul pe cale naturala.

Domnul Tudorel Toader 3, daca are cu adevarat respect fata de acest popor, va anunta decizia sa in prima saptamana de mandat. Fofilarea cu aer superior-savant a ministrului Tudorel Toader 2 a frizat deja suficient penibilul”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Laura Codruta Kovesi a anuntat, luni, ca nu intentioneaza sa demisioneze.

„Lucrez in procuratura de peste 22 de ani si in acesti 22 de ani nu am avut niciodata o cercetare disciplinara sau o actiune disciplinara. In mod cu totul intamplator, anul trecut, cand au inceput atacurile asupra justitiei, cand IJ a dat un comunicat de presa in care sustinea modificarile la Legile Justitiei propuse la acea vreme de ministrul Justitiei, au inceput, in mod cu totul intamplator mai multe sesizari din oficiu ale IJ. Cred ca sunt peste 15 sau 16. Deci, este foarte dificil de comentat.

Dar ce pot sa va spun categoric, ca in aceasta cercetare disciplinara, care vizeaza o inregistrare care a fost distribuita publicului in luna iunie anul trecut, s-a facut un raport de constatare, o expertiza criminalistica in care s-a stabilit ca inregistrarea nu este originala, ca inregistrarea a suferit editari. Au fost audiati toti colegii participanti la sedinta. O sa-mi fac apararea in cadrul Sectiei pentru procurori si o sa vedem ce se intampla cu aceste actiuni disciplinare”, a declarat sefa DNA.

Kovesi a negat ca procurorii s-ar fi plans ca ar avea un comportament abuziv.

„Dimpotriva, am fost sase ani procuror general al Romaniei, am fost aproape patru ani procuror-sef al DNA. Niciodata in cei 22 de ani de procuratura nu am fost acuzata ca as fi avut un comportament nepotrivit in relatiile cu colegii. Am tinut mii de sedinte ca sef al institutiilor, am participat la sedinte ca procuror cu functie de executie. Niciodata nu am fost acuzata de asa ceva. Doar acum, in mod cu totul intamplator, cand sunt aceste atacuri, cand exista acest asalt asupra justitiei, am fost acuzata ca as fi facut afirmatii pe un ton autoritar in cadrul sedintei”, a spus procurorul-sef.

Ea a precizat ca la dosar au fost depuse documente – raportul de constatare, expertiza si declaratiile tuturor procurorilor care au fost prezenti la sedinta.

„Imi e foarte greu sa anticipez cat va dura aceasta judecata. Speta este una foarte simpla, probele sunt foarte clare si evidente. O sa-mi fac apararile in fata Sectiei de procurori, asa cum am facut-o si atunci cand a fost controlul de fond desfasurat de IJ. Nu consider ca trebuie sa demisionez pentru ceva ce nu am facut. Din primul moment in care acea inregistrare a fost difuzata am spus ca nu este o inregistrare originala, ca a fost editata, ca au fost facute juxtapuneri, ca anumite afirmatii nu le-am facut niciodata, ca anumite cuvinte nu fac parte din vocabularul meu indiferent daca sunt la serviciu sau sunt acasa, aspecte care au fost confirmate si de expertize si de declaratiile colegilor prezenti la sedinta”, a mai spus Kovesi.

In 12 ianuarie, Inspectia Judiciara a anuntat ca a exercitat actiune disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si Marius Constantin Iacob, procuror-sef adjunct al DNA, pentru savarsirea unor abateri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: