„Tudose a indeplinit doar 3% din programul de guvernare, mult mai putin decat Grindeanu, care a fost demis de PSD”. Cel mai bun discurs de la motiunea de cenzura

politica

Presedintele USR Dan Barna a declarat de la tribuna Parlamentului in dezbaterea motiunii de cenzura ca, pana acum, guvernul condus de Mihai Tudose a indeplinit doar 3% din programul de guvernare, in conditiile in care, in vara, coalitia PSD-ALDE si-a demis propriul guvern pentru ca a realizat „doar 13 la suta” din programul de guvernare.

„In 21 iunie ati votat motiunea impotriva premierului Grindeanu. Atunci spuneati ca la cinci luni de la instalarea guvernului, partidele coalitiei au evaluat stadiul implementarii programului de guvernare si au decis retragerea sprijinului politic. Potrivit raportului, Guvernul realizeze doar 13% din program. Mihai Tudose nu bifase nici macar o singura masura la portofoliul detinut in acel guvern. La Herculane, ati prezentat un raport in care toate lucrurile sunt bune, toate masurile sunt indeplinite, iar Romania e noul tigru economic al planetei, in care chiar ieri in Bucuresti scoli au anuntat ca vor trebui sa plateasca femeia de serviciu pentru ca nu mai au bani de salarii”, a spus Dan Barna, presedintele USR.

„Noua ni s-ar fi parut normal sa continue evaluarea pe aceleasi coordonate, sa vedem cate masuri neindeplinite atunci au fost realizate de noul guvern Tudose. Am facut noi asta, am actualizat raportul. Guvernul a indeplinit 11 dintre cele 343 de masuri dintre cele pentru care Guvernul Grindeanu a fost dat jos. Pana acum, Guvernul Tudose a indeplinit doar 3% din programul de guvernare cu care ati ajuns in Parlament”, a adaugat deputatul USR.

Presedintele USR l-a citat pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, care atunci spunea ca „adevarul trebuie spus”.

„Adevarul crud e ca nici guvernul Tudose nu a reusit sa implementeze programul de guvernare, a aratat ca e un premier chiar mai slab decat Grindeanu. Va aflati intr-o fundatura. Daca votati impotriva motiunii sustineti un guvern care dovedeste zi de zi ca e incapabil sa aplice programul de guvernare. PSD si ALDE nu sunt in stare sa guverneze, acest guvern e incapabil sa guverneze”, a spus el.

Dan Barna a enumerat motivele pentru care voteaza motiunea de cenzura.

„Investitiile publice s-au prabusit cu 30%. Ati promis 90 kilometri de autostrada, rezultatul e un zero curat. Omul care v-a adus in aceasta fundatura e Liviu Dragnea, care a confiscat toate puterea, inclusiv pe a guvernului si pe a dumneavoastra, ca parlamentari, ca sa rezolve, ducandu-va cu el, cu totul alt obiectiv, mic, meschin si uman, niste probleme de natura penala. Pentru asta, Romania, statul de drept si justitia sunt sacrificate cinic. Pentru acest obiectiv, folosind sefi bucatari politici, ca dl. Iordache, principiile OUG 13 sunt feliate mai marunt si cu mai multa garnitura cu speranta ca populatia va inghiti aceasta schimbare. Unde am fi fost azi ca stat daca nu am fi avut penali in functii publice, in Parlament? Ce ar fi facut oare acest guvern daca timp de un an nu ar fi functionat ca si caza de avocatura pentru dl Dragnea? Ati fi guvernat poate pentru Romania?”, a mai spus presedintele USR.

Discursul integral:

„Pe 21 iunie ati votat motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu. Las la o parte situatia absurda in care un partid de guvernare isi da jos propriul guvern.

Las la o parte meschinaria ca acelasi partid sa-i dea o sinecura premierului demis, dupa ce acesta, depasind un puseu de revolta, s-a cainat si a pupat obedient inelul.

Las la o parte aceste lucruri pe care din pacate dumneavoastra le-ati impus in modul de a face politica in ultimii ani: fara principii, fara demnitate fara valori.

Vreau doar sa va aduc aminte textul motiunii dumneavoastra din iunie.

Citez ‘La 5 luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu, partidele coalitiei majoritare, in cadrul forurilor statutare de conducere, au analizat, au dezbatut si au evaluat stadiul indeplinirii masurilor programate pentru perioada de referinta scursa de la investirea Guvernului si au decis retragerea sprijinului politic acordat prim-ministrului Sorin Grindeanu si echipei guvernamentale’.

Analiza la care facea referire textul motiunii este Raportul privind Stadiul Realizarii Programului de Guvernare prezentat de Liviu Dragnea in cadrul Comitetului Executiv al PSD din data de 14 iunie.

Potrivit acelui Raport, Guvernul Grindeanu realizase numai 13% dintre masurile programate pentru perioada de referinta. Adica, numai 50 de masuri dintr-un total de 393.

Las la o parte faptul ca dupa demiterea lui Sorin Grindeanu, PSD-ALDE l-au propus premier pe Mihai Tudose, unul dintre ministrii guvernului Grindeanu care, potrivit exact aceluiasi raport, nu reusise sa bifeze nici macar o singura masura in mandatul de ministru al Economiei.

Las la o parte si faptul ca din noul guvern Tudose faceau parte 17 din cei 26 de ministri ai cabinetului Grindeanu, care erau responsabili in egala masura cu premierul pentru esecul guvernarii.

Las deci la o parte toate aceste secvente de capodopera a ridicolului politic si ma intorc la subiectul dezbaterii de astazi – motiunea de cenzura impotriva guvernului Mihai Tudose.

Pe 15 noiembrie, la Baile Herculane, PSD a prezentat un nou raport de evaluare. Un raport complet diferit de cel folosit pentru evaluarea guvernului Grindeanu. Un raport in care nu se mai regasesc masuri neindeplinite sau masuri indeplinite partial. In raportul facut pentru guvernul Tudose, toate lucrurile sunt bune, toate masurile sunt indeplinite, iar Romania este, spre bucuria tuturor cetatenilor manifestata explicit pe strazi, nou tigru al economiei mondiale.

De fapt, spre deosebire de raportul Grindeanu, raportul Tudose nu mai este un raport. Este un fel de oda de inaltare pe care PSD si-a inchinat-o sie insusi.

Noua ni s-ar fi parut normal ca PSD sa continue evaluarea pe care a facut-o guvernului Grindeanu, pe aceleasi coordonate. Sa vedem si noi si cetatenii, cate dintre masurile care nu fusesera indeplinite atunci – si 87% dintre masuri erau neindeplinite sau indeplinite partial – cate dintre ele au fost indeplinite de guvernul Tudose in cele aproape 5 luni de cand a preluat mandatul.

Si pentru ca PSD, dumneavoastra, nu ati facut acest lucru, l-am facut noi. Pentru aceasta dezbatere, Uniunea Salvati Romania a actualizat Raportul privind Stadiul Realizarii Programului de Guvernare elaborat de PSD in luna iunie.

In zilele urmatoare o sa va distribuim acest raport re-actualizat. Acum va voi prezenta doar concluziile. Concluzii sunt cat se poate de clare.

La aproape 5 luni de la investire, guvernul Tudose a reusit sa mai indeplineasca doar 11 dintre cele 343 de masuri pe care guvernul Grindeanu nu le indeplinise sau le indeplinise doar partial in momentul cand dumneavoastra l-ati dat jos.

11 masuri indeplinite. Dintr-un total de 343. Daca guvernul Grindeanu reusise sa duca la bun sfarsit 50 de masuri in 5 luni de mandat, guvernul Tudose nu a reusit decat 11.

Guvernul Grindeanu indeplinise 13% din programul de guvernare cu care PSD a castigat alegerile. Pentru asta, dumneavoastra l-ati dat jos.

Pana la aceasta ora, cand dezbatem aceasta motiune de cenzura, Guvernul Tudose a indeplinit numai 3% din programul de guvernare cu care dumneavoastra ati ajuns in Parlament si v-ati asumat guvernarea. Acel program de guvernare pentru care romanii v-au dat votul. 3%!

In iunie, ca sa justifice decizia de a-i retrage sprijinul politic lui Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea va indemna sa spuneti adevarul, citez „oricat ar fi de crud, pentru ca mai important decat orice joc politic, aceasta tara trebuie sa beneficieze de prevederile programului de guvernare”, inchei citatul.

Adevarul crud, doamnelor si domnilor, este ca nici guvernul Tudose nu a reusit sa implementeze programul de guvernare pentru care dumneavoastra ati primit votul oamenilor si in numele caruia v-ati asumat guvernarea.

Adevarul crud este ca Mihai Tudose a aratat ca este un premier chiar mai slab decat Sorin Grindeanu.

Adevarul crud, doamnelor si domnilor de la PSD si ALDE, este ca va aflati astazi intr-o fundatura.

Daca votati impotriva motiunii de cenzura, veti lasa in functie un guvern care dovedeste, zi de zi, ca este profund incapabil sa puna in aplicare programul de guvernare. Iar dumneavoastra purtati si veti purta aceasta responsabilitate.

Daca votati in schimb pentru motiunea de cenzura, veti confirma inca o data, ceea ce este evident de un an de zile pentru orice cetatean onest al acestei tari, ca PSD-ALDE nu sunt in stare sa guverneze.

In ciuda votului pe care oamenii vi l-au dat anul trecut. In ciuda majoritatii confortabile pe care o aveti in Parlament. In ciuda numarului mare de primari si consilieri cu care guvernati Romania profunda. – Rezultatele arata ca graficele colorate nu tin loc de guvern , iar acest guvern este incapabil sa guverneze.

Iar omul care v-a adus in aceasta fundatura este nimeni altul decat Liviu Dragnea, omul care a confiscat puterea, toata puterea, inclusiv pe ce a guvernului, devenit marioneta, inclusiv puterea dumneavoastra, a celor care reprezentati poporul roman. A confiscat toata puterea ca sa rezolve, ducandu-va cu el, un cu totul alt obiectiv decat programul de guvernare, unul mic si meschin uman, niste problemele penale personale si de grup.

Iar pentru atingerea acestui obiectiv, Romania,statul de drept, justitia acestuia sunt sacrificate in aceste zile, cinic si constient, ca daune colaterale.

Pentru atingerea acestui obiectiv si folosind chef-bucatari politici de nivelul domnilor Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae, principiile infamei ordonante 13 sunt feliate acum mai marunt si li se pune mai multa garnitura, in speranta ca societatea va inghiti acesta toxina pentru debilitarea justitiei.

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,

Uniunea Salvati Romania va vota motiunea de cenzura pentru demiterea guvernului Tudose.

Si va/cerem inca o data demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Romania nu merita ca al treilea om in stat sa fie o persoana condamnata penal pentru furt de voturi si anchetata intr-un nou dosar pentru frauda si constituire de grup infractional.

Si inchei adresandu-va doua intrebari la care va invit sa reflectati:

Unde am fi fost oare astazi ca stat daca nu am fi avut penali in functii publice, daca NU am fi avut penali in Parlament, si nu s-ar fi consumat atat de absurd de multa energie in acesta directie?

Ce ar fi facut oare acest guvern si acest Parlament daca timp de un an de zile nu ar fi functionat ca si casa de avocatura si mentenanta a domnului Liviu Dragnea?

Ar fi guvernat oare pe bune pentru Romania?

Poate am fi guvernat pe bune pentru Romania?”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: