Tudose il buseste pe Ciolacu, nu accepta candidat la Presedintie din afara PSD: „Ideea domnului presedinte de a spune ca oamenii buni sunt in afara PSD nu prea o inghit”

politica

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose a anuntat vineri ca nu este de acord cu Marcel Ciolacu in privinta desemnarii candidatului PSD la Presedintia Romaniei. Tudose a spus raspicat ca PSD trebuie sa sustina un candidat din randurile sale, iar nu pe cineva din afara partidului.

”Candidatul PSD la Presedintia Romaniei trebuie sa fie din PSD. Ideea domnului presedinte de a spune ca oamenii buni sunt in afara PSD nu prea o inghit. Oamenii buni sunt deja in PSD.

Accept ca poate dvs. nu vreti sa candidati, dar cred ca gasim oameni buni in PSD”, a declarat Tudose la o conferinta a PSD Braila.

Ciolacu a sustinut pe 17 ianuarie ca „PSD nu va veni neaparat cu un om politic” la Presedintie.

„Cand avem discutia despre candidaturi, tot timpul ne gandim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neaparat cu un om politic. Va veni in schimb cu un intelectual. Partidul va alege candidatul. Va exista o competitie interna in care se va inscrie cine doreste. Eu doresc sa modific statutul astfel incat si alta personalitate, care nu este neaparat in partid, sa poata candida”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

„Stiti foarte bine ca am anuntat in interiorul partidului si in spatiul public foarte clar ca desemnarea candidatului pentru functia de presedinte al Romaniei din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o sa mai fie o decizie a unui numar mic de oameni. Intai sa ma hotarasc daca eu voi intra in aceasta competitie. Cu certitudine cred ca Romania are nevoie de un presedinte de stanga. Un om care impartaseste principiile de stanga. E nevoie de o schimbare dupa 20 de ani pentru cel care va ocupa functia de presedinte al Romaniei”, a mai aratat Ciolacu.

El l-a nominalizat apoi pe Ion Cristoiu.

„Sunt oameni de stanga in Romania care pot ocupa cea mai inalta functie din statul roman. Cand avem discutia de candidaturi tot timpul ne gandim numai la oameni politici. Poate ca PSD de aceasta data nu va veni neaparat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu. Este un om de stanga, in fibra dansului, daca urmaresti toata evolutia maestrului Cristoiu, ii vei depista valorile de stanga in tot ceea ce spune sau scrie”, a mai spus Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: