Tudose incearca sa-l scape pe Liviu Dragnea. Cum justifica decizia de demitere a lui Eugen Teodorovici

news

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, in legatura cu ideea impozitarii Bisericii, avansata de fostul sau consilier Eugen Teodorovici, ca demiterea acestuia reprezinta punctul sau de vedere in acest caz.

Intrebat care este pozitia sa legat de propunerea de impozitare a Bisericii, Tudose a spus: „Demiterea domnului Teodorovici e punctul meu de vedere”.

Mihai Tudose sustine ca Teodorovici a inteles gresit functia de consilier si s-a transformat in purtator de cuvant, mentionand ca el nu a fost de acord cu majoritate ideilor lansate de acesta.

„Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu si am crezut ca putem colabora pe consultanta, daca doriti, la ceea ce dumnealui se pricepe pe financiar-fiscal. Numai ca domnia sa a inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant si au inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales eu nefiind de acord cu cel putin majoritatea dintre ele”, a adaugat Tudose.

El a mai spus ca a semnat vineri dimineata decizia de eliberare a lui Teodorovici din functie.

Eugen Teodorovici a fost numit consilier onorific al prim-ministrului printr-o decizie a lui Mihai Tudose din 4 iulie. Activitatea lui Teodorovici in aceasta calitate este neremunerata, conform deciziei sefului Guvernului. Eugen Teodorovici a propus, in 14 iulie, impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), urmand ca banii sa fie directionati strict catre proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de scoli. Teodorovici a fost eliberat din functie deoarece, conform unor surse oficiale, acesta nu a respectat „disciplina comunicarii” de la nivelul Executivului.

Teodorovici s-a aratat foarte critic fata de contruirea unui nou stadion la Teleorman, in valoare de 12 milioande de euro, despre care a spus ca „nu se justifica”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: