Tupeul mafiei visinii. Dorneanu: „Orban a atacat statul de drept. Sesizam Comisia de la Venetia si Consiliul Europei”

politica

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat vineri seara ca ca sesiza mai multe organizatii internationale fata de „atacurile suburbane” ale premierului Ludovic Orban.

„O sa discut cu colegii mei, acum lucrurile au luat o amploare care impune o asemenea interventie la Comisia de la Venetia, la Consiliul Europei, la Asociatia Internationala a Curtilor Constitutionale.

Actori politici sa respecte institutiilor fundamentale ale statului de drept”, a anuntat Dorneanu la Antena 3.

„Este o presiune evidenta, cu salariile, impotriva noastra. In niciun stat din Europa nu exista asemenea atacuri din partea primului-ministru”, s-a mai plans Dorneanu.

Dorneanu a mai sustinut ca Orban a atacat statul de drept cand a criticat CCR.

„Este evident ca este un atac impotriva statului de drept, CCR este un pilon al statului de drept”, a mai spus Dorneanu.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, ca „trebuie schimbata componenta CCR” ca urmare a deciziei prin care CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

”Vreau sa spun cateva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabranta, care mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa cu asemenea… Trebuie schimbata componenta CCR, trebuie eliminati politrucii de acolo. Trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti sa raspunda la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin impotriva intereselor Romaniei.

(…) De ce, ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si cei care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia? Majoritatea asta toxica distruge Romania, se comporta ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

CCR a decis, pe 29 septembrie, sa respinga sesizarea presedintelui Iohannis legata de legea prin care Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare din acest an.

Decizia a fost luata cu o majoritate de cinci voturi, acestea provenind de la judecatorii numiti de PSD sau apropiati PSD: Valer Dorneanu, Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, Attila Varga si Mona Pivniceru.

Impotriva respingerii sesizarii lui Iohannis au votat judecatorii Livia Stanciu, Simina Tanasescu, Marian Enache si Daniel Morar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: