politica

Turcan si-a adus brusc aminte ca Orban a „jignit-o” in trecut: „Multa lume in decursul timpului m-a intrebat cum am putut sa colaborez cu Ludovic Orban”

Ministrul Muncii, deputatul Raluca Turcan, candidat pentru al treilea mandat de lider al PNL Sibiu, l-a acuzat vineri pe presedintele PNL, Ludovic Orban, de „jocuri de culise” la aceste alegeri interne locale si ca nu a respectat-o.

„Nu credeam ca vor fi colegi care sa aiba indecenta sa faca referiri la mine, sa sustina atacuri suburbane, asa cum am vazut si in spatiul public, asa cum vedem zilnic la televizor, nu doar impotriva mea (…) iar aici, la Sibiu s-a incercat destabilizarea acestei organizatii si sub pretextul unei competitii, de fapt, au fost niste manevre, dar nu inteleg pentru ce. (…) Aceasta competitie nu este a mea cu Sovi (Constantin Sovaiala n.r.), o spun direct, este a mea cu Ludovic Orban, pentru ca din nefericire, domnule presedinte al partidului, ati girat ceea ce se intampla azi in PNL Sibiu”, a spus Raluca Turcan la sedinta Comitetului de Coordonare Judetean al PNL Sibiu.

Turcan sustine ca l-a iertat pe Orban, care ar fi jignit-o.

„Multa lume in decursul timpului m-a intrebat cum am putut sa colaborez cu Ludovic Orban dupa jignirile pe care mi le-a adus in trecut. Am facut-o pentru ca am considerat ca PNL merita acest efort si l-am iertat (…). Acum se incearca jocuri de culise la Sibiu (…), domnule presedinte Ludovic Orban, pentru ca m-ati intrebat si m-ati provocat sa va spun de ce nu va sustin”, a afirmat Turcan, citata de Agerpres.

In replica, Ludovic Orban, a declarat presei ca acuzele Ralucai Turcan sunt „pure inventii”.

„Nu (am facut jocuri de culise la Sibiu n.r.). Sunt pure inventii. Eu sprijin un candidat din cauza faptului ca practic o partenera din echipa mea a decis sa sustina pe altcineva, este exact o situatie similara. Cum sa raspund la niste acuzatii pentru care nu exista nicio dovada, nicio proba? Este o sustinere pentru un om care a fost alaturi de mine (Constantin Sovaiala n.r.), care a fost secretarul general al acestei filiale si a contribuit din plin la rezultate si care este colegul meu ca presedinte al Comisiei de aparare, care este un om serios, de caracter, un lider care poate sa conduca PNL la victorie, in rest, este lipsit de fair-play, dupa discursul presedintelui, desi am aratat respect, sa raman in sala, pentru a asculta discursul celor doi candidati la presedintie, desi suntem asteptati la Alba si se stie lucrul acesta, sa lansezi unui invitat care este si presedintele partidului, care nu are posibilitate sa dea niciun fel de drept la replica, pur si simplu niste acuzatii inventate”, a replicat Ludovic Orban.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Sibiu, ca nu stie de ce fosta sa „mana dreapta” din guvern, Raluca Turcan, nu il sustine la sefia partidului, asa ca a decis sa nu o mai sustina nici el pentru conducerea organizatiei judetene a formatiunii.

„As fi vrut sa vin aici sa o sustin pe Raluca Turcan, dar, din pacate, Raluca Turcan a luat decizia sa nu ma sustina pe mine. Nu stiu de ce”, a spus Ludovic Orban.

El a amintit ca Raluca Turcan a fost „mana sa dreapta, ca vicepremier” cand fost prim-ministru.

Presedintele Organizatiei Judetene a PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, va incerca vineri sa obtina al treilea mandat de lider judetean liberal, avandu-l contracandidat pe deputatul Constantin Sovaiala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum ar arata o lume cu 3C mai calda: Valuri de caldura catastrofale si orase scufundate

Este posibil ca incalzirea globala sa depaseasca limitele convenite la nivel international, potrivit unui sondaj…

7 minute ago

The Economist: „Razboiul deschis intre America si China, pentru Taiwan, sau intre Vest si Rusia, ar putea provoca o prabusire uriasa”

„America a crescut, chiar daca razboiul sau comercial cu China a escaladat. Germania a rezistat…

21 de minute ago

Ne minte AI? Oamenii de stiinta avertizeaza asupra cresterii capacitatii de inselaciune a inteligentei artificiale

Pot invinge oamenii la jocurile de societate, pot decoda structura proteinelor si pot purta o…

26 de minute ago

Ambasadorul israelian la ONU a rupt in bucati Carta institutiei in semn de protest fata de votul pentru Palestina – VIDEO

Ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, a sfasiat o copie a cartei ONU in Adunarea…

27 de minute ago

Imagini spectaculoase: aurora boreala, vizibila noaptea trecuta si in Romania – VIDEO

Cerul Romaniei a capatat vineri noapte, 11 mai, o culoare deosebita. Foarte multe imagini, realizate…

42 de minute ago

Biroul electoral al Sectorului 2 a luat act de retragerea lui Andrei Tinu (AUR) din cursa pentru primaria acestui sector

Biroul electoral Sector 2 a luat act de renuntarea la candidatura pentru functia de primar…

57 de minute ago